Заек ли е, куче ли е? Не, това е простотията българска!

от Даниел Иванов

Последните няколко часа една снимка обиколи редица сериозни медии, а некадърни журналисти побързаха да направят поредния скандал. На фотоса се вижда животно, което е изпечено в тава с картофи. Навръх Великден бургазлийката Светла Илиева споделя снимката в личния си профил във Фейсбук. Нейни приятелки коментират шеговито, че е сготвила пинчера си. Шегата обаче не остава незабелязана и възмутени  граждани алармират медиите за „поредното варварство“. Сериозни интернет и печатни издания не смятат за необходимо да потърсят истината, а решават да предизвикат нов скандал, обвинявайки жената в престъпление. Различни „професори“ дори коментират, че това със сигурност не е заек, защото предните му крайници били по-дълги. Близки на Светла също се включиха със становище, че една закачка в Интернет е на път да съсипе живота й и от утре всички да я сочат с пръст по улиците.

Уважаеми медии, питаме се докога ще се правят измислени скандали? Нали журналистите сме длъжни да проверяваме информацията, преди да я представим на читателите си? Или пък не?

Аз също съм Против публикуването на снимки със сготвени и заклани животни в интернет пространството, но съм и Против простотията българска! Моля всички да бъдем по-отговорни и да понасяме последствията от своите действия!

1 коментар

Грета Коновска 26.04.2015 - 2:57

Това си е нормална снимка на храна. Дали е баница, питка, печен заек, пинчер или агне-никакво значение няма. Само болен веган може да изпитва отвращение. Или може би фаст-фуд стайлинга в рекламите на колбаси са по-приемливи за възприятията на масите, въпреки, че са бъкани с боклуци и отрови? Журналист е този, който е завършил СУ със специалност „Журналистика“. Останалите списвачи са просто ботове, търсещи евтина сензация за още по-евтини читатели.
Реално ненужен шум се вдига от „зоозащитници“, които не могат да различават животинските видове, но пък за сметка на това пълнят търбуси с мазни кюфтета. Каква е разликата дали е куче или заек? Великденското агне по-малко ли е животно от едно куче? Кучешкото месо е полезно, бедно е на мазнини и няма вреден холестерол. Приготвено с марината и билки е уникално вкусно и крехко, не е надуто с хормони като пилешкото. Кучето е собственост на стопанина си, като заека. Защо някой си мисли, че може да се разпорежда с чужда собственост?

Отговори

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също