10 тона балетен декор потеглят от Москва за София

от Оля Ал-Ахмед
Държавният Кремълски балет пристига с 10 тона реквизит за да зарадва българските почитатели на балетното изкуство.
Започна товаренето на 10 тона балетен декор за турнето на Държавния Кремълски балет в София. На 7 септември знаменитата балетна трупа ще представи „Спящата красавица”, а на 8 и 9 септември – „Лебедово езеро”.Строежът на декора в Националния дворец на културата започва още от 5 септември.

Спектаклите на Държавния Кремълски балет се славят с пищен декор и стотици костюми. Нека припомним, че тяхната основна сцена е не коя и да е, а сцената на Кремълския дворец. Трупата на балета, която ще гостува у нас, също е внушителна – 70 човека.

Първото им гостуване в България беше през 2003 година по случай официалната визита на президента на Русия Владимир Путин в България.

Организаторите от „Жокер медиа” информират зрителите, че се спазват всички противоепидемиологични мерки – зала 1 на НДК ще бъде запълнена само на 30% /местата са през два стола/, всички артисти, техническа и административна група на Кремълския балет са ваксинирани, присъствието на всички в залата е задължително с маски.

Гастролът на Държавния Кремълски балет е под патронажа на Посолството на Руската федерация в Р.България с подкрепата на Министерство на културата на РФ, Лукойл България и фирма „Берега”. Билети на касите на НДК и онлайн в мрежата на Ивентим.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също