Домът – свято място за българина

от Валентин Начев

Потърсихме мнението на един от най-уважаваните брокери в България – Теодора Иванова от „ВИКИ ЕВРО СВЯТ“, за да ни разкаже малко повече за това какъв е българинът като клиент. Теодора е известна сред колегите си с това, че винаги подбира своите клиенти и не прави всичко на всяка цена. Ето какво каза тя:

След ситуацията в банковия сектор определено се усеща пробуждане на пазара за недвижими имоти. Наблюдава се оживление и стабилизация на имотния пазар. Българинът е  патриархален и домът за  него е най-важната ценност и материална придобивка. Ето защо той иска да има свой дом и да вложи парите си разумно. Начините за влагане на средства са  три – в банка ,в злато и в имоти. Сега ще се затвърди виждането, че вложението на финансови средства в имоти  носи по-голяма сигурност. Наблюдава се тенденция и за закупуване на имоти с цел инвестиция. Наемният пазар също се активизира и носи добри приходи на българския рентиер. Луксозните жилищни площи и атрактивните имоти в центъра продължават да привличат интереса на клиенти с по-добри финансови възможности.
Като потенциален купувач, българинът няма особена култура и в много от случаите е нелоялен клиент и като АНДРЕШКО се опитва да „шикалкави“. Липсва уважение към работата на имотния агент, която понякога трае с години. Един добър брокер освен, че участва в целия процес на една сделка, той е и добър психолог, изгражда доверието между себе си и клиента. Квалифицираният агент е престижна професия в целия свят. Нашият съвет към потенциалните купувачи и продавачи е да избират своя брокер, да му гласуват повече доверие, да се срещнат идивидуално с управителя на агенцията, за да добият лични впечатления, както и да се научат да ценят времето си. Пожелаваме на българския клиент да придобие европейски манталитет, да е коректен, да мисли позитивно, да преценява правилно ситуациите около пазара на имоти и да знае какво иска. Също така да преценява своите реални възможности, за да влага успешно средствата си. Нека играта на „бакалия“ се превърне в игра по правилата, за да има успех и за трите страни, участници в процеса!

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също