Поетична вечер в памет на голямата българска поетеса Ваня Петкова

от Оля Ал-Ахмед

Скъпи приятели и колеги,

Тази година се навършиха 75 години от рождението на голямата българска поетеса Ваня Петкова и 10 години от нейното „отлитане на Сириус“. Така тя казваше за края на земния й престой – „Един ден ще отлетя на Сириус, от където съм дошла…“

Близо до град Първомай, в с. Езерово се намира къщата на поетесата , където е изложена цялата й семейна история. По нейно желание аз я превърнах в „Музей на нейното творчество и личност“. Символичен музей… Това е просто нейният дом, нашият дом, домът на нейните наследници, които с гордост продължаваме делото й.

Поетичната вечер, организирана от община Първомай в рамките на Майските културни дни, е първата проява за тази година в памет на поетесата и ще се проведе на 20 май от 18.30ч в залата на Образцово Народно читалището „Св.Кирил и Методи“в град Първомай. Едно малко и скромно начало, което ще бъде последвано с голям концерт през есента в столицата.

Тези от Вас, които си спомнят за Ваня Петкова и нейната неземна поезия са добре дошли на тази проява инициирана от Образцово Народно читалището „Св.Кирил и Методи“ и от Община Първомай – организатори на 47- те Майски културни тържества в Първомай.

Заповядайте!

Оля Ал-Ахмед,
журналист, спец.кореспондент, поет, преводач и дъщеря на поетесата Ваня Петкова.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също