Свържете се с нас

Култура

Владимир Стоянов ще пее в „Риголето“ на 4 февруари в Софийската опера

Публикувана

на

Владимир Стоянов
Прочутият български баритон Владимир Стоянов ще изпълни ролята на Риголето в едноименната опера на Верди на 4 февруари в Софийската опера от 19 часа. Това е една от коронните роли на Стоянов, с която той винаги е покорявал оперната публика – у нас и в чужбина.
Наскоро, през месец октомври 2019 г., баритонът беше удостоен с почетното звание „Рицар на Верди“ на концерт в Парма. За ролята му на Риголето, Стоянов е определен от музикалната критика като „истински благородник на оперната сцена, въплъщение на класа, елегантост и стил“. За наградата си Стоянов споделя:”Тази награда дойде много неочаквано и затова ме развълнува толкова много. Беше ми връчена по време на концерт в “ТеатроРеджо” – Парма, аз нищо не знаех, нямах никаква информация. Гала концертът беше спрян и беше обявена тази награда.” –изтъква Владимир Стоянов.Наградата се дава от „Клуб на 27-те“ Баритонът обяснява, че „…всеки един от клубовете носи името на една от оперите на Верди и това са, така да се каже, изключителните фанатици на тема Вердиевото изкуство. Не всички певци минават в този театър. Когато се изпълняват оперите на Верди, това е публиката, която, ако има нещо, което не е както трябва, което не харесва, тя го изразява публично във формата на викане, на свиркане, на протестиране. Това е едно от малкото места в света, където все още има тази традиция – публиката да изразява гласно своето мнение“.

Любовта между Владимир Стоянов и публиката, навсякъде по света, е взаимна. В Софийската опера той ще си партнира с :

Даниел Дамянов, Станислава Момекова, Светозар Рангелов, Александрина Стоянова-Андреева, Благовеста Мекки-Цветкова (Джована), Николай Петров, Атанас Младенов, Ангел Антонов, Стоил Георгиев (Граф Чепрано), Ина Петрова, Надя Колева, Александър Георгиев

Диригент ще бъде : Жорж Димитров

Добавете коментар

Продължете с четенето
Реклама
Коментирайте

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Популярни