Свържете се с нас

Лайфстайл

Теньо Гогов напусна БТВ с огорчение

Публикувана

на

теньо гогов

Теньо Гогов шокира всички приятели в социалната мрежа Facebook, като обяви, че напуска “Дриймтийм” и Евтим Милошев. Креативният сценарист не скри огорчението си, но сподели, че си тръгва с гордо вдигната глава. Ето какво още разказа той:

Напускам “Дриймтийм” и приключвам един 6-годишен етап от живота си с чувство за достойно свършена работа. Макар в тази фирма много неща да не бяха такива, за каквито ми бяха представени, научих доста. В “Нека говорят” отидох за главен сценарист, но ми се наложи да снимам риалитита и социални експерименти… Видях какво значи работата с хора на улицата, дойде ми до главата да се сбъскам лично с труда на режисьора, на монтажиста, на дубльора и да си взема нещо от тези професии, без да претендирам, че съм станал такъв. Благодаря на Жени Дживджанова и Теди Андрецуди, че ме подкрепиха в някои много трудни моменти от тази фаза. Благодаря на Валя и Искра за приятелството и срещите с още няколко ценни за мен хора.
После дойде етапът “Столичани в повече”. Там се срещнах с голямото предизвикателство на драматургичното писане – да държиш много сюжетни линии, характери и събития в главата си и да ги водиш подредено и хармонично към един логичен и (надявам се) забавен финал. Не ни е учил никой – учили сме се заедно с колегата и вече приятел Емо Марков – един страхотен човек!
Изпитах радостта да чувам как едни от най-големите български актьори признават за истинско удоволствие да работят с текста, писан от мен и колегите ми и да очакват с нетърпение да видят диалозите си в следващия епизод. Изпитах и неудоволствието да бъда затворен в една стая, почти напълно лишен от комуникация с продуцентите си, които явно бяха решили, че е възможно само да доиш една овца, без да й купиш меден звънец и да й научиш името.
Все пак, със “Столичаните” поставихме рекорд по продължителност на сериал и го считам за Божа работа и благодаря на Бог за креатива, който ни даде!
За малка лична победа смятам и образа на отец Григорий, който излезе от плоския образ на пияница и женкар от първи сезон и се превърна в сложна личност, която се разкъсва между желанието си да върши доброто и богоугодното и човешките си слабости и това буди симпатия. Защото не сме ли така и всички ние…
Ето я и статистическата равносметка от “Столичаните” – участие в писането на 9 сезона – от средата на 2-ри до 10-ти. От трети натам – като отговорен сценарист заедно с Емо. Написани над 5 хиляди страници текст за срокове, които биха накарали всеки нормален кинаджия на запад да се гръмне! Писали сме история за цял сезон само за десетина дни, като в чужбина го правят за половин година. Писали сме епизод за рекордно къс срок от 3 дни и то само двама души! За да се спестят продукционни и снимачни разходи на фирмата, не за друго.
На финала на тази история, ще кажа само, че благодарността на Евтим Милошев и Любо Нейков за приноса ми към тях се изрази в това, че не ми платиха изработената ми заплата за юли, за да си почина наистина добре през лятото. Хахх!
Скъпи продуценти, не се учудвам, че правите “Комиците” – вие явно знаете да будите смях. Не се учудвам, и че снимате “Тотото” – защото ще е чист тото шанс, ако лошите ви практики не ви прецакат. И не се учудвам, че продуцирате “Столичани в повече”. Защото вие сте едни от тях. А аз… Аз вече не съм.

Добавете коментар

Продължете с четенето
Реклама
Коментирайте

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Популярни