Свържете се с нас

Лайфстайл

Цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова с награди от Париж и Москва

Публикувана

на

Зорница Иларионова

Виртуозното дуо се нарежда до победителите през годините в различните категории, като носителя на Оскар и Грами композитор и пианист Мишел Льогран

Цигуларката Зорница Иларионова спечели три награди дни преди Рождество Христово на престижни конкурси в Русия и Франция. Първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, в категория до 35 – годишна възраст и първа награда в категория Камерна музика в сътрудничество с талантливата пианистка Мартина Табакова. Конкурсът във Франция „Леополд Белан“, Париж също отличи брилянтното дуо с Първа награда с безпрецедентно единодушие от журито. Заради пандемията от Ковид 19, тази година те се проведоха онлайн.

Престижният Международен конкурс „Леополд Белан“ в Париж е с богати традиции и история, която продължава вече 94 години. От основаването си през 1926г., сред победителите през годините в различните категории са били знаменитости като композитора Оливие Месиен, носителя на Оскар и Грами композитор и пианист Мишел Льогран, цигуларя и диригент Огустен Дюме.

При конкуренция от участници от цял свят, младите изпълнителки бяха отличени с единодушие от журито с престижната награда в категория „Камерна музика“.
Междувременно церемонията на наградите „Музикант на годината“ на Българско национално радио е отменена за втори път поради пандемията. Зорница Иларионова трябваше да получи своя приз „Музикант на годината“ в категория “Активна творческа дейност“ и заедно с Мартина Табакова да получат и наградата „Ансамбъл на годината“ за 2020-та година.
Припомняме, че миналия месец Зорница Иларионова грабна Grand Prix наградата на Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид, Македония, която й дава възможността да изнесе рецитал на фестивала “Concerti del Tempietto” в Рим през следващата 2021 година.

http://www.concoursinternationalleopoldbellan.fr/HISTOIRE.html
http://www.concoursinternationalleopoldbellan.fr/index.html

Protection adulte Protection adulte. Protection enfant. www.cialispascherfr24.com Après soleil.

Добавете коментар

Продължете с четенето
Реклама
Коментирайте

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Популярни