Как да разберем дали тялото ни е пълно с токсини?

от Валентин Начев

Днес ще ви представим няколко симптома на организма, чрез които може да разберете дали той е пренатоварен с вредни вещества. Те са навсякъде около нас и със сигурност под една или друга форма се натрупват в тялото ни. Вземането на мерки навреме ще допринесе за подобряване на здравето ви.

Един от показателите за натрупването на отрови в организма е лошият дъх. Това е знак, че освен вредни бактерии в устната кухина, може би имате проблем с натрупване на токсини в червата и черния дроб. При миене на зъбите задължително трябва добре да почиствате и езика си, за да премахнете вредните бактерии. Хубаво е да приемате с храната си повече подправки като магданоз и кориандър, които имат антитоксично действие и ще спомогнат за по-бързото изчистване на черният дроб от токсините.

Другият начин, по който се разбира, че организмът ви се бори с изчистването на вредните вещества, са физиологичните нужди. Колкото по-често ходите до тоалетна, толкова повече токсини имате в тялото си, но това не трябва да ви стряска, защото така то се освобождава от тях. В противен случай биха се върнали в кръвта, нанасяйки огромни проблеми за здравето на всеки един човек. Хораата, които имат запек, би трябвало да пият повече течности, като чайове и пробиотици, за да може дебелото черво да се прочиства поне веднъж дневно.

Ако различните миризми и аромати ви пречат, това е отново е знак, че черният ви дроб има проблем с преработването на токсините. Когато пътищата за детоксикация са затворени, тялото ни усеща това и сетивата и нервите ни стават по-изострени. Започвате да усещате главоболие и гадене. Тогава е препоръчително използването на бял трън и глухарче под формата на чай. Рязкото повишаване на килограми, без да сте прекалили с храните, често се дължи на промяна в хормоналния баланс. Това означава, обаче, че ние приемаме повече вредни храни, защото не е толкова важно количеството, колкото качеството. От там се пълним с токсини, като диоксини, полихлорирани бифенили, пестициди и много други. Те се свързват с мастните ни клетки и става все по-трудно за организма да топи излишните мазнини. Забелязвайки това, трябва да се погрижим тялото ни по природен начин да се справи с вредните натрупвания. Най-сигурният начин е да престанем да ядем силно вредни храни и чрез помощта на специалист, лекар или хомеопат, да направим добро очистване на тялото си, за да върнем нормалния биоритъм и хормонален баланс. Препоръчително е да заложите на чиста органична храна, използвайки всяка възможност за добро изпотяване на тялото, включително и сауна. Ходете редовно по голяма нужда, хидратирайте организма си и дишайте качествено.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също