Пресен лук вместо антибиотик

от Валентин Начев
Пресният лук помага при настинки, влияе добре на кръвното налягане, спомага чистенето на шлаката от кръвоносните съдове и подобрява тяхната еластичност. Действа отлично противогъбично, има и противостресово действие. Днес ще ви запознаем с още три негови лечебни свойства.
1. Възпалено гърло: Нарежете няколко стръкчета от пресния лук, добавете към него малко джинджифил и сол. Разбъркайте добре и го поставете върху предварително загрят бинт или тензух. Още след първия компрес ефектът ще е значителен. Същият вид компрес може да се ползва и при възпаление на белите дробове.
2. При оток на краката: Няколко стръка пресен лук поставете в блендера, като може да добавите малко вода. Миксирайте докато се получи хомогенна смес. С готовия мехлем намажете подутите части на краката си и отока ще спадне за кратко време. Тази рецепта хора от различни нации на Балканите ползват повече от сто години.
3. При хрема: Намачкайте пресния кромид и в сока накиснете памук или памучен тампон. Поставете го върху носа и областта на синусите и само до половин час ще се убедите в ефективността и силата на неговите лечебни свойства.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също