Парк „Остров Свобода“ – райско кътче в сърцето на Пазарджик

от Валентин Начев

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Когато стартирахме сайта DRUM.bg, аз и моите колеги бяхме единодушни, че трябва да показваме положителната страна на България и заобикалящия ни свят – както в лицето на природните феномени, така и всичко прекрасно, сътворено от човешката ръка. И поради тази причина днес на Вашето внимание ще представя едно уникално място за отдих, в сърцето на Пазарджик. Парк „Остров Свобода“, къпещ се спокойно във водите на река Марица, е съчетание от цивилизация и тиха и спокойна природа.

23   34

Ако сте възрастни хора, търсещи къде да си починете от сивото ежедневие, или родители, със сигурност това е мястото където може да задоволите всичките капризи на вашите малчугани. Започвайки от различните детски кътове, свързани с възможност за творчески забавления на децата, минавайки през стадиона и многобройните площадки за игра, парк „Остров Свобода“ ще ви даде всичко, от което имате нужда.Най-много както на тях, така и на вас, ще хареса Динозавърският кът, който ще ви върне не само в минали хилядолетия, но ще ви припомни и някои любими анимационни филми. Мини зоологическата градина ще удиви всеки със своята чистота и добра подборка на екземпляри от световната фауна. Впечатляващият тигър и чудноватотопрерийно куче са само част от всички животни, които очакват своите посетители, а влакчето за разходки ще ви върне в детството.

233   543

Радостен е фактът, че паркът продължава да се разширява, а в него се провеждат много културни мероприятия и изложби. За прохладата се грижат богатата растителност, многобройните шадравани, чешмички и езерото с водните колела. Няма да говорим в този материал кой е възродил парка,кога и как…Въпросът е повече хора да разберат за него и да му се насладят, разтоварвайки се от забързаното си ежедневие и напрегнат начин на живот. А там може и всеки от нас да бъде заразен с ентусиазъм и положителни емоции.

654   2333

Всички ние можем да облагородим и разкрасим всяко любимо кътче земя от съвършенството, наречено България!

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също