Свържете се с нас

Знаете ли

Иво Узунов сътвори “морска стихия” в центъра на София

Публикувана

на

Иво Узунов

“Морска стихия” в центъра на София! Така бих определила завладяващата изложба на Иво Узунов „Карнавал от цветове”, която  бе открита вчера в столицата.

Маестрото пренесе живите морски вълни и усещането на морския бриз с пръскащите капки от платната в експозицията си от 25 картини, която ще продължи до 25 октомври в Българската Търговско-Промишлената палата в София. Няколко от платната на автора ни приземяват в прекрасните български села и въпреки професионалното им пресъздаване, морето преобладава. „Живеем в един голям пейзаж, наречен България”, ми сподели преди време в интервю художникът. Но от целия пъстър пейзаж най-много го привличат вълните на бурното и неспокойно море.

Иво Узунов „Светлината, слънцето, шумът на дърветата, вятърът, диалогът с морето – всичко това са една малка част от моята Муза, споделя маестрото, който е подредил поредната си изложба този път в столицата. „Защо вълните ли, защото те са олицетворение на живота, на движението , на борбата за този живот. Водата е живот, а нейното бурно изображение допринася още повече за възприятието на живота в движение, а не в застой. Не ми е интересно да рисувам спокойното море, въпреки че и то фигурира на някои от платната.

Иво Узунов Изключително ме вдъхновяват вълните, морската стихия – тя е истинското движение, бурното движение на нашия живот”, сподели Иво Узунов. Експозцията ще е отворена за посетители до 25 октомври в централното фоайе на в Българската Търговско-Промишлената палата в столицата.

Добавете коментар

Продължете с четенето
Реклама
Коментирайте

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Популярни