Никола Рицоли ще ръководи мача на годината

от Теа Филова

Италианският рефер Никола Рицоли бе избран от ФИФА  за съдия на финала на Мондиала Германия – Аржентина. Най-добрият рефер на Апенините ще бъде третият италианец, който ръководи финал на световното. Преди него Серхио Гонела през 1978 година в Буенос Айрес свири мача Аржентина – Холандия (3:1), след което тази чест беше оказана и на Пиерлуиджи Колина през 2002 година в Япония на мача Бразилия – Германия (2:0).
Италианецът пребори конкуренцията на Рашван Ирматов (Узбекистан), на португалеца Педро Проенса и на англичанина Хауърд Уеб, който ръководи финала преди четири година в ЮАР между Испания и Холандия (1:0).

Още от Мондиал 2014

Световната титла носи не само слава и престиж, но и огромен финансов бонус. Шампионът, който ще бъде излъчен във финала между Аржентина и Германия, ще получи $35 милиона от наградния фонд на ФИФА. Загубилият ще се утеши с $25 милиона , съобщиха от ФИФА.
Има сериозен финансов стимул и в мача за третото място, като победителят от мача Бразилия- Холандия ще прибере чек за $22 милиона, а четвъртият в света ще остане с $20 милиона.
Общо ФИФА ще разпредели $358 милиона между 32-та отбори финалисти за участието им на Мондиал 2014.

gisele_webshots

Ослепителната Жизел Бюндхен ще ескортира Световната купа преди финала на Мондиал 2014 в Бразилия.
ФИФА възложи на фирма „Луи Вюитон“ да създаде специално куфарче, където да се съхранява трофеят, и в което да бъде пренесен той до „Маракана“ на 13 юли.
От прочутата дизайнерска работилница обясниха, че супермоделът Жизел е била най-нормалният избор, тъй като е олицетворение на бразилската жена.
Куфарчето за Световната купа за първи път бе въведено през 2010 г. То се изработва в историческата работилница на „Луи Вюитон“ в Асние.
Компанията е основана в Париж през 1854 г. „Луи Вюитон“ се счита за най-скъпата модна марка, като се оценява на над 25 млрд. долара.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също