Кои нюанси лак за нокти отговарят на вашия тен?

от Валентин Начев

Често съобразяваме маникюра си с модните тенденции, с настроението, в което се намираме, с облеклото си, но не трябва да забавяме, че най-вече трябва да съчетаем своя лак за нокти успешно с тена на кожата ни и цвета на косата. За по-бледа кожа най подходящи са светлите пастелни тонове, металик. Розовото и червеното също са добро попадение.

Ако вашият тен е изразително светъл и блед, избягвайте тъмните цветове и черното, за да не изглеждате още по-бледи. За светла кожа можете да използвате сребърните нюанси, а червените лакове винаги ще ви стоят добре. Жълтото и розовото също ще ви отворят. Традиционният френски маникюр за вас е отличен избор. Можете успешно да кокетирате с теменуженото, оранжавото и гамата от бледо розово до черешово. Избягвайте тъмно синьо, зелено и златно.

лак за нокти

 

За топъл тен най-подходящи са цветовете с топла основа, дори лилавото, розовото, както и ексцентрични цветове като светло кафявото. Трябва да избягвате златистите нюанси.

Неутрален тен: Честито! На вас всички цветове ви отиват. Освен ако не сте неутрален тен към по-тъмна гама. Тогава избягвайте тъмно лилаво и червено, както и бронзово и златно.

Мургав тен: Вие можете да се възползвате от наситени и ексцентрични нюанси, които никога не трябва да употребяват жените с бледа кожа. Избягвайте оранжаво и жълто, пастелните неонови нюанси, както бяло и сребърно.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също