С молитва и шест свещи започна отбелязването на Холокоста у нас

от Оля Ал-Ахмед

Ordren afsendes i en anonym pakke og leveres lige til din https://danmarkpiller.dk/kamagra-jelly-uden-recept.html postkasse indenfor kort tid. Hvad koster viagra uden recept på nettet?

С молитва в памет на жертвите в Холокоста и запалване на шест свещи започна на 28 януари отбелязването на Международния ден на жертвите в Холокоста . За възпоменателна дата е приета 27 януари. На тази дата по цял свят се отбелязва този незабравим трагичен етап от историята на човечеството – Холокоста. Няма човек на земята , който да не е съпричастен към мъките на многострадалния еврейски народ по време на Втората Световна Война. В България също се напомни за този етап от историята с възпоменателно събиране на еврейската общност у нас в книжарница „Перото“ в НДК в столицата.

„Това събитие днес е значимо за всички хора по света. С такива събития трябва да се напомня историята на младото поколение и да не допускаме тези черни мигове да бъдат забравени или изтрити! Длъжни сме да напомняме на света за това, което е станало с еврейския народ по времето на Втората Световна война и за голяма роля, която Съветската армия оказа при освобождаването на света от фашизва и нацизма, и при освобождаването на лагера Аушвиц! Това не трябва да се забравя ! Тази трагедия не трябва да се повтори никога повече с нито един народ!“каза развълнува във встъпителното си слово Давид Леви, от Израелския Център за Наука и Култура в България и организатор на събитието. Главния Равин на Хабад-България Йосиф Соломон откри възпоменателното събитие с молитва на иврит. След което Давид Леви последователно покани шест видни личности в запалването на свещите една след друга.

Холокоста Първата свещ в памет на жертвите на Холокоста бе запалена от Александър Ворожейкин, политически аташе към посолството на Руската Федерация. Вторият пламък грейна от ръката наН.Пр. Кристофър Ейхорн, посланик на Германия. Третат свещ бе запалена от г-жа Вайолет Данченко-Бараши зам. посл. на Израел . Четвъртият пламък грейна от Леон Бенатов – оцелял от Холокоста. Присъстващите в залата го аплодира с продължителни аплауси на крак! Петъта свещ запали о.з. ген. Петков – председател на комисията за приятелство с Израел в НС. . И последната шеста свещ в памет на жертивета на Хлокоста запали д-р Емил Кало – президент на фондация ОРТ – България. След тази въздействаща символика бе прожектиран филмът „Един ден в Аушвиц“. Възпоменателната вечер продължи с интересна дискусия и коктейл. Вечерта, посветена на 75-тата годишнина от освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц и на всички жертви на Холокоста присъстваха също: Посланикът на Румъния, представители на дипломатическите мисии на САЩ, Испания, ЮАР, Тайланд и Полша.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също