Розовият кварц – камъкът на любовта

Розовият кварц е един от най-предпочитаните кристали от жените. Познат е още и като камъка на любовта. Може би, защото е свързан с планетата Венера. Помага в кризисни ситуации, подмладява, носи любов и щастие. Това е камъкът на сърцето, любовта и красотата. Укрепва приятелството и лекува емоционални сривове. Помага в намирането на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Той е подходящ както за намиране на подходящия партньор в живота, така и за запазването на любовната страст и привързаност.

Говори се, че когато някой силно желае да срещне половинката си, трябва да носи две сърца от розов кварц в себе си, тъй като те символизират любовна двойка. Този вълшебен розов камък, независимо дали се носи под формата на бижу – гривна, пръстен или медальон, или просто като камъче под формата на сърце, или дори най-обикновено камъче, прави хората харизматични за останалите и привлича любовта освен на „партньора”, но и околните. Камъкът премахва енергията от стари емоционални рани, като ни учи да се обичаме и разбираме повече.

Розовият кварц освен като камъкът, носещ най–много любов на носещия го, е и успокояващ и лечебен кристал – той ще ви облекчи, когато сте болни, напрегнати и изтощени. Носи спокойствие и спомага за възстановяване след тежки болести. Редуцира усещания като страх, гняв, вина и изоставеност, а заедно с аметиста засилва способността за забременяване.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също