Режисорът Николай Скерлев цака фолкаджийки с притоплени манджи

Непрекъснато ставаме свидетели на различни песни и клипове, крадени или както е модерно да се казва – „взаимствани“ от друго място. Масово българските композитори и режисьори черпят идеи от колегите си от други държави, но се наблюдава и друга тенденция – липсата на изобретателност, водеща до повтаряемост.

Това не е първото подобно явление във фолк жанра, но няма как да не ви покажем три доста силни момента от „творчеството“ на клипмейкъра Николай Скерлев. Дали певиците са лекомислени или просто разсеяни, за да допуснат толкова категорични прилики в работата на режисьора?! Първият път, когато гледахме един и същи сюжет в два видеоклипа, беше през недалечната 2008 гдина, когато Скерлев прецака ДесиСлава и Екстра Нина. Първо излезе видеото „Не можем без тях“ на ДесиСлава, а след това Екстра Нина представи „Моето си е мое“. Музикалните фенове веднага намериха приликите между двата клипа.

[ot-video][/ot-video]

[ot-video][/ot-video]

 

Неотдавна подобна тотална прилика наблюдавахме и при други два негови видеоклипа, а именно „Agapi mou“ на ДесиСлава и Костас Мартакис и „Осмелявам се“ на Емилия, които бяха представени почти по едно и също време.

desislava i emilia

Далеч сме от мисълта, че певиците копират една друга, а това се затвърди съвсем, след като Николай Скерлев си позволи да продаде притоплената си гозба трети път. Преди дни забелязваме доста силни прилики и в още два по-скорошни негови продукта – Емилия „Не се променям“ и съвсем новото видео на Преслава „На тебе не отказвам“. Сигурни сме, че имаме пропуск и практиката на Скерлев е влезнала в сила и при други изпълнители.

preslava i emilia

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също