“Аз съм морето, Аз съм Брегът, Аз съм Детето…” – изложба на проф. Регина Райчева

от Оля Ал-Ахмед

Spiriva Handihaler Dosage Spiriva Handihaler dosage is completely dependent on the individual that takes it, as it can be used for a variety of conditions. The usual starting dose https://africarx.co.za/buy-propecia-south-africa.html for children ages 10 years and older with type 2 diabetes is 0.

На 15.01.2020г. от 19:00 часа галерия “Финес” открива изложба “Аз съм морето, Аз съм Брегът, Аз съм Детето…” на проф. Регина Райчева. Проф. Райчева е завършила специалност “Архитектура” в УАСГ София. Отблизо 25 години е хоноруван преподавател по интериорен дизайн в Лесотехническия Университет в град София. С рисуване се занимава от ранна детска възраст. Първата и художествена изложба се състои през 1999г. в Съюза на българските архитекти, където излага творби, направени с графични програмни продукти. Експозицията, която галерия “Финес” представя на 15.01.2020г. от 19:00 часа включва около 75 творби, изпълнени в калиграфска техника, с черен китайски туш и акварел върху китайска хартия. С тази техника авторката се занимава от 10 години. Работите са създадени по време на семинари, организирани и ръководени от Виргиния Захариева и Ганга Кординг, дзен- учител и калиграф.
Техниката на писане на китайски йероглифи е изучавана при художника Йосиф Радев. В творбите присъстват няколко базисни теми: пейзажи, растения, хора, животни и абстракции. “Те са вдъхновени от околния свят, чието състояние – мъгла, дъжд, вятър или спокойствие, отеква в нашата душа. Дървета, цветя и традиционните за китайската живопис бамбукови стъбла са продължение на природната тема. Човешкото присъствие се изразява в портрети и фигури в покой и движение – ходещи, танцуващи или практикуващи йога. Животните са любима тема, те очароват непрекъснато със своето силно индивидуално присъствие, енергия, грация. Дебнещи, в покой или очакващи, те са непрекъснат повод да грабнеш четката. Абстрактните творби са създадени спонтанно, без предварително поставяне на цели, те са пряк резултат от свързването със себе си и своята енергия в определен момент. Това са рисунки, които се появяват магически върху листа, те са съобщения от настоящия момент. Рисуването е начин да се почувства света около нас и е плод на концентрация и вглеждане в себе си.” казва проф. Регина Райчева и кани всички почитатели, ценители и лбители на 15.01.2020г. от 19:00 часа в салоните на галерия “Финес” да съпреживеят заедно удоволствието от досега с изкуството!

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също