Памела Андерсън написа писмо до Путин

от Даниел Иванов

Памела Андерсън за пореден път доказа, че е активен борец за правата на животните. Сексапилната блондинка написа писмо, адресирано до президента Владимир Путин, в което го моли да съдейства за затварянето на северния морски път за кораб, който превозва над 1700 тона месо от финвали. Той пътува от Исландия за Япония и към настоящия момент се намира в Норвегия.

„Имам лична молба и поради тази причина се обръщам към Вас! Правя го и от името на финвалите, които са на границата на изчезването. Корабът „Уинтер бей“, намиращ се в момента в град Тромсьо, превозва 1700 тона месо от животните, които са убити незаконно. Моля, не позволявайте на „Уинтер бей“ да премине през руски води!“, пише Памела в своето писмо.

Популацията на финвили е напълно унищожена през 1965 година. Те са вид едри морски бозайници от семейството на Ивичестите китове. Финвалите са и вторите по големина животни в света, след синия кит. Ловът им е забранен от 1982 г. с мораториум на Международната китобойна комисия. Исландия, обаче, през 2006 г. едностранно разрешава лова им с търговска цел.

По непотвърдена информация, на кораба вече е било забранено преминаване през Суетския и Панамския канал.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също