Какви са идеалите за красота при мъжете? (Видео)

В световен мащаб всяка държава има своите критерии за мъжката красота. Продуктите за поддръжка на кожата и косата са се увеличили с над 70% в периода 2012-2014 година. Нека обърнем внимание на основните данни, по които се определя мъжът дали е красив според някои от страните.

В САЩ мускулестото тяло е основното, което привлича жените. Знаейки с какво се хранят американците, се питаме, какъв процент точно е броят на мачовците с красиви тела. Актуалната дълга брада набира все по-голяма скорост и се превръща в критерий за сексапил. Американките предпочитат бели мъже. Статистиката показва, че над 83% от главните актьори във филмите са именно с бял цвят кожа. Мексиканците продължават традицията да държат повече на поведение тип „мачо“, отколкото на външен вид, докато бразилците вече прибягват по-често до козметични интервенции, които се смятат за напълно естествени.

В Южна Африка има едва 9% бели мъже, но много над половината корици на списания са именно с тях. Започват да се възприемат идеали за западния тип мъж и като тяло, и като визия. Турските сериали, завладяли арабския свят и някои части от Европа със сигурност изиграва важна роля в страната. Главните герои на сапунките и по-романтично изглеждащите момчета превземат сърцата на жените в южната ни съседка. Дамите там вече предпочитат и мъже без окосмяване по тялото.

Във Великобритания еталон за сексапил е Дейвид Бекъм. Поради тази причина един на всеки пет англичани е с татуировки по тялото си. В Индия на мода излизат продуктите за избелване на кожата, а мъжете полудяват по тях заради масовото им използване от боливудските звезди. Поп културата се оказва доминираща в Южна Корея, където на почит са мускулестите тела, меките черти и дори използването на грим от силния пол.

В България все още няма изграден идеал за мъжка красота и жените не могат да отговорят единодушно на въпросът какво ги привлича в силния пол. Наша кратка анкета ни показва, че фитнес моделът Лазар Ангелов е посочван най-често като еталон за сексапил и мъжественост.

Какви са критериите в някои други държави може да видите в клипа:

[ot-video][/ot-video]

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също