Дегустация на австрийски вина на 19 юни в София

Осмото поредно издание на традиционната дегустация на вина от Австрия – Grand Austrian Tasting (GAT) ще се проведе на 19 юни, на моравата пред хотел Хилтън в София.

Още от основаването си през 2008 г. Grand Austrian Tasting се подчинява на идеята за обединението на различни, иначе конкуриращи се, търговци за един ден в името на една идея – австрийското вино. Поканените за участие вносители не заплащат наем за щанд или площ и са равнопоставени като представяне, независимо от производствения им обем. Основатели на изложението са Лияна Стоилова, Яна Петкова и Валтер Ватцин.

Тази година в GAT ще участват 16 изби, които ще представят над 50 вина, като са включени всички важни винени региони на Австрия – Бургенланд, Вайнфиртел, Карнунтум, Кремстал, Камптал, Щайермарк, както и легендарните лозя около столицата Виена.

Вносителите

Петкова и Съдружие (организатор), Авексим, Бибендум, Картел, Касавино, Негосиан, Трансимпорт, О & В Корп

Акценти на ГАТ 2015

Добри приятели – след седем години упорита работа организаторите вярват, че България и Австрия са се опознали донякъде във винено отношение и се надяват за посетителите GAT да е като среща с добри познати.

Трудната година – 2014 ще остане в историята като черна година за винарството в Европа. Обикновено се казва, че виното се прави на лозето, но подобни години показват кой колко може в избата.

Виното е за всички – хората създали GAT са привърженици на откритото, некомплицирано отношение към виното. Виното не е напитка за сноби в костюми, то е за всички, от него няма нужда да се „разбира”, трябва само да се обича. Това е и основното послание към публиката на Grand Austrian Tasting.

Както винаги – отново ще имате възможност да опитате биодинамични вина, да прескочите до Австралия и Нова Зеландия, за да опитате награждаваните вина на Берт Саломон и да се потопите в многоликото богатство на местния бял грюнер велтлинер и плодовата елегантност на ризлинга.

Кога: 19 юни 2015 г. от 13 до 20 ч.
Къде: на моравата пред хотел Хилтън София, бул. България 1
Вход: 15 лв.

източник: divino.bg

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също