Частица от Рая в сърцето на София

от Валентин Начев

Градинката с гроба на най-големият духовен лидер на нашите географски ширини, eквивалентът на Исус Христос, големият учител, лечител и мислител Петър Дънов, е сгушена в един от най красивите квартали на София – Изгрев. Голяма част от столичани дори не подозират, че притежават място, пълно с хармония и душевен мир. Място на прозрения, очистване, носещо надежди.

petar danov 2

Подготвяйки се за тази статия, попитахме някои от гражданите защо са там. А те отговориха: „Защото идвайки тук, се хармонизираме. Сякаш някой като че на момента ни отнема цялата негативна емоция и напрежение. Просто се хармонизираме. Това споделиха хора които не са част от Бялото братство, а обикновени граждани, които дори идвайки за първи път, са били скептици. Градинката с гроба на Дънов е рай на цветята и дом на много интересни гълъби, които правят странни полети над него и хората които пристигат. И като че знаят кой защо и с каква болка е дошъл, завихряйки с летежа си енергии.

petar danov 3

Последователи на Дънов са хора като Айнщайн. Нека да не забравяме, че тази лечебна градина е била запазена благодарение на пророчицата Ванга, защото поради идеологически и архитектурно-градоустройствени причини гробът е трябвало да бъде преместен. Уважаеми читатели, посетете и вие святото място и се насладете поне на част от тази космическа идилия и равновесие, носещо то, благодарение на мощите на български светец, който не е канонизиран.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също