Свържете се с нас

България

Борисов за войната по пътищата: Родителите да си влязат в ролята

Публикувана

на

Законите са достатъчно ясни. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение на новоизградения многофункционален спортен комплекс в “Зона Б – 5”, част от парк “Възраждане”, предава “Фокус”. “Кой закон позволява да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да вдигаш шум? Кой закон го позволява? По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител? Искате ли да приложим репресия, да накараме полицията да бъде по-твърда с тези хора и да видите по сутрешните блокове, че ще бъде “Дъжавата, децата, те отишли да се повозят, а някой ги тормозел”. Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята”, заяви Борисов.
Във връзка с организираните гонки той коментира: “Ако всеки ден, всяко нещо го записваме наново и наново в закона, те ще станат като тефтери тези закони. То и сега е забранено да се правят гонки. Къде има разрешение това да се прави? Като родител питам те знаят ли къде са им децата. И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато, за да не правят такива деца”. Премиерът посочи, че в интернет се организират гонки, а родителите знаят за тях и виждат, но си мълчат.
“Фандъкова е учителка, образованието е важна част, но от тук нататък възпитанието на децата е задължение на всеки родител, на цялото общество. Насищаме с камери, с полицията, но това са допълнителни ресурси, които отидат. Направихме пътища,една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим”, подчерта Бойко Борисов.

Добавете коментар

Продължете с четенето
Реклама
Коментирайте

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Популярни