Бареков: ПГ на БДЦ няма основание да продължи да съществува

Парламентарната група БДЦ няма никакво морално и политическо основание да продължи да съществува като такава и да петни парламентаризма със собственото си позорно съществуване. Тези депутати тотално подмениха волята на избирателите и се продадоха на управляващите. Независимо от коя партия са избрани, те влязоха с името на моята партия, с моето собствено име и с предизборните ангажименти, които поеха заедно с мен пред очите на нашите избиратели. Каквито и договорки да правят с управляващите, за да се включват ад хок в управлението, тези хора и техните партии могат да служат не на волята на народа, а само за разменна монета в задкулисните сделки между големите партии – ГЕРБ и ДПС. Дори още по жалко е, че големите партии не ги броят за живи, а те сами се молят да бъдат включвани в сметките, макар и под чертата – в ролята на жълти стотинки.

Липсата на морал се оказа основният имунен дефицит на парламентарната група, от която аз се отрекох, при това без да поставям никакви условия. Достатъчен за мен беше фактът, че те гласуваха с управляващите, вместо да бъдат техен коректив.

Всички депутати, които формално кандидатстваха за такива от името на ПП „България без цензура“, днес предадоха и продадоха избирателите си. Единият от тях напусна ГЕРБ, за да дойде при мен, а преди това е сменил още три партии, по неговите думи. Друг напусна БСП, отново за да дойде при мен. Днес и двамата са шефове на парламентарни комисии, благодарение на моя имидж и на моята партия.

Огромната грешка, която допуснах е, че дадох втори шанс на хора, които не го заслужават. Превърнах политически аутсайдери в политически лидери, превърнах низвергнати от своите партии хора в народни представители.

Депутатите, които ако не бях аз днес щяха да гледат сградата на НС единствено от жълтите павета, предадоха НДСВ (Стефан Кенов), Реформаторския блок (Христо Тодоров и Георги Ковачев), ГЕРБ (Светлин Танчев), БСП (Румен Йончев), ринга (Борислав Иглев), БТВ (Росен Петров). Всички тези хора се подиграха с нашите избиратели, които вярваха, че избират достойни хора за свои представители в парламента. Същото важи и за моите коалиционни партньори, които превърнах в победители както на европейските, така и на парламентарните избори. Върхът на продажничеството беше, че трима от тях се продадоха и напуснаха мен и моята партия, за да отидат на заплата и да заемат партийни длъжности в партията на един български олигарх.

Още един път заявявам в публичното пространство, че парламентарна група, подменена по такъв лъжлив начин и работеща толкова некоректно спрямо избирателите си, не трябва да съществува. Ако искат да продължат жалкото си битуване, нека си измислят име, което по-точно да описва техните качества и вечна готовност за безпринципен колаборационизъм. Нека тези, които веднъж ограбиха мен и моите избиратели, да спрат жалките си опити да крадат самоличността на единствената реална партия в тази коалиция /ББЦ/ и правото ни да разполагаме с представители във всички секционни комисии, което аз лично извоювах в две тежки предизборни кампании, по време на които изнесох цялата тежест на гърба си.

Като лидер на най-голямата и единствената реално съществуваща опозиционна партия, подкрепям заявеното намерение тази група да се разпадне или да продължи да съществува с име, което не накърнява самочувствието и интересите на моите близо 200 хил. избиратели.

Николай Бареков,
Председател на ПП „България без цензура”,
Член на Европейския парламент

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също