10-те убийци на либидото

Ако сте забелязвали, че с половинката си правите все по-малко секс, то със сигурност това не е случайно. Дали искрата между вас си отива? Често това може да бъде трудно за разбиране и още по-трудно за дискутиране. Ето един кратък списък на някои от водещите причини за намаленото сексуално желание, които могат да ви дадат отговори на въпроса, свързан с охладняването на отношенията.

СТРЕС

Стресът в работата и личния живот може да убие всякакво сексуално желание. Ако сте поставени под сериозно напрежение на работното място и вече все по-рядко изпитвате интимност към партньора, то трябва да се посъветвате със специалист как да успеете да балансирате напрегнатото ежедневие и да го съчетаете със секса по най-добрия начин.

ВРЪЗКА

Отношенията в любовната връзка не винаги са идеални. Разочарованията, споровете, несъгласието с партньора и липсата на комуникация със сигурност могат да убият либидото ви. Понякога връзките се нуждаят от ново начало, в което да изгладите взаимоотношенията с човека до вас.

АЛКОХОЛ

Няколко питиета могат да допринесат до падане на задръжките, но прекалената консумация на спиртни напитки със сигурност ще намалят потентността ви и няма да ви направят привлекателни в очите на хората. Никой не харесва пияници и със сигурност няма да постигнете целта си в края на нощта.

ЛИШАВАНЕ ОТ СЪН

Човек, който не си доспива и чувства умора, не мисли за секс. Многото работа и семейни отговорности ли са причината да спите по-малко?

ДЕЦА

Със сигурност децата са страхотни и много ги обичате. Създавайки семейство, вие започвате да им се отдавате напълно и оставяте на заден план всичко останало. Не загърбвайте интимността с любимия човек и намирайте дори малко време да оставате насаме с него.

МЕДИКАМЕНТИ

Ако вие или вашият партньор сте започнали да вземате лекарства по схема, то това може да повлияе върху желанието ви за секс. Антидепресантите, хапчетата за кръвно и противозачатъчните имат неблагоприятен ефект върху либидото.

ПРОБЛЕМИ С ЕРЕКЦИЯТА

Еректилната дисфункция може да бъде в различни форми. Ако сте забелязали, че при ерекция пенисът ви вече не е толкова твърд, еякулирате преждевременно, то незабавно трябва да потърсите услугите на лекар, който може да ви помогне с проблема.

ХОРМОНИ

Тестостеронът играе основна роля в сексуалния нагон. С напредване на възрастта нивата на тестостерон в кръвта започват да намаляват, като по този начин намалява и желанието за редовен секс.

ДЕПРЕСИЯ

Липсата на желание за интимни контакти може да се дължи на депресия у вас или вашия партньор. В чужбина хората, изпаднали в депресия, търсят услугите на психолог, който в повечето случаи успява да им помогне.

МЕНОПАУЗА

Тя влияе върху сексуалния живот на жените. Менопаузата може да има неблагоприятни ефекти и да предизвика промени в тялото, като вагинална сухота и болезнено вагинален секс. Жените трябва да се консултират с лекар, който да помогне с решаване на тези проблеми.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също