Фестивал на бирата в Циндао, Китай

от Теа Филова

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Всяка година през август на централния площад на град Циндао, провинция Шандун в Китай, се провежда най-големият фестивал на бирата в Азия. Така е от 1991 година насам, когато за първи път властите организират бирфест по случай 100-годишнината на града. Спонсори на събитието са както месната, така и държавната администрация.
Фестивалът обединява туризъм, култура, спорт, бизнес и търговия. Обикновено в програмата са включени артистични шествия, карнавални игри, дегустация на бира, състезания по надпиване, музика, интерактивни пърформанси.
Задължителни са, разбира се, сергиите и палатките на различни пивоварни. Тук ще намерите бира от цял свят: Бек от Германия, Kirin & Asahi от Япония, Карлсберг от Дания, Корона от Мексико, Хайнекен от Холандия, Тайгър от Сингапур, Будвайзер от Щатите и задължително китайската Циндао … няма как да изброим всички представени марки. Освен бира, има и огромно количество храна – и традиционна китайска, и западна. Музиката и доброто настроение са навсякъде.
Казват, че китайците са щедри и мили, затова чужденците получават много оферти за безплатна бира “Gan Bei” /до дъно/. Купонът не минава без задължителните талисмани, които обикновено съвпадат с животните от китайския зодиак.
В Циндао се намира втората по големина пивоварна в Китай и фестивалът е чудесно събитие за популяризиране на бирата и духа на домакините. И тъй като градът е разположен на брега на Жълто море, плажът е само на 30 минути път пеша от площада, на който се лее пивото, и на 30-40 минути с автобус от планинска зона за отдих Лао.
Независимо дали сте сериозен пияч или уикенд ентусиаст, попаднал случайно тук през втората половина на август, ще може да оцените най-доброто, което китайската и световна пивоварна традиция предлагат.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също