Стоян Димитров, AVIN: Все още има хора, които не ги интересува как изглеждат

от Валентин Начев

Los criterios de neutrones para la ventilación de PPCM son: desarrollo del ritmo cardíaco en el último par de embarazos o pocas horas después del nacimiento, falta de otra terapia para el fracaso clínico, falta de una enfermedad de distribución antes del último siglo de embarazo. Debe mantenerse masturbarse es bueno cialis 5 mg entre y mmol l.

Дизайнерът Стоян Димитров от AVIN даде любопитно интервю за DRUM.bg. Лесно ли е да си дизайнер в България и научихме ли се да се обличаме правилно, ще разберем от него.

Здравей! Представи се с няколко изречения!

Казвам се Стоян Димитров , родом от Стара Загора , на 35 години. Що се отнася до това защо се занимавам с мода и какво ме е накарало да избера тази област мисля, че няма човек, който ясно и точно да го обясни. Аз бих казал, че на мен ми е страст! Просто усетих в един момент, че прекалено много внимание отделям на модата и това ми даде отговор на въпроса с какво искам да се занимавам и да правя. След това просветление се ориентирах и да уча съответните специалности и предмети и така се стигна дотук да работя това, което обичам. Вече 13 години работя в AVIN и се чувствам щастлив от това, което правя.

Лесно ли е човек да се занимава с мода в България?

Дали е лесно да се занимаваш с мода?! Ами не е трудно. Разбира се, всеки среща някакви трудности и спънки, но ако усещаш добре нишата, която е липсваща и нужна, значи си успял дизайнер. Единственото, което мога да кажа за един изключително добър успех, това е екипната работа. Сам човек не може да постигне много…може да направи много, но не може да бъде всичко за всичко. Ето защо се избрахме взаимно с екипа на AVIN. В резултат на това мога да кажа, че не е чак толкова трудно да създаваш мода в България.

До каква степен българинът прави разлика между видовете облекла?

В България все още има хора, които не ги интересува това как изглеждат, но това мисля, че не е само местен синдром. Разбира се, има хора , които са силно заинтересовани от това как изглеждат на даденото място и се съобразяват с повода, мястото и обстановката и вследствие на това подбират правилния стайлинг. Мой съвет винаги е бил, ако не се чувстват уверени в избора си на дреха, да се консултират с дизайнери – консултанти. Вече има доста добри, които с удоволствие ще ги насочат . Българската жена е предприела една голяма крачка да бъде модерната жена навсякъде. Това е повече от прекрасно и се надявам да стимулира тези, които смятат това за ненужно, защото всяка дама трябва да изглежда добре. Същото важи и за мъжете.

stoian_2

Какви са наблюденията ти върху българския мъж? Става ли по-суетен и влиза ли в крак с модните тенденции?

Започнахме темата за мъжа. Засилено е суетенето на мъжа пред огледалото , в магазина , по улиците, в офиса и т.н.! Това донякъде плаши, но пък ако е в умерени граници, значи всичко е наред. Имаше период преди години, когато до една добре изглеждаща жена стоеше винаги един неугледен мъж. Радвам се ,че това се промени и то доста ускорено. Лошото е само, че сега започна да се наблюдава обратната тенденция. За това съвета ми е жените ( не всички, а някои ) да обърнат внимание на мъжете до себе си и да вземат пример от тях.

Как да следваме модния писък, но да подчертаем собствения си облик?

Винаги съм казвал, че не трябва да се робува на модата. Всичко, което се налага като тенденция, не отговаря със същото съвършенство на всяка фигура. За това НЕ СЛЕДВАЙТЕ ТЕНДЕНЦИИ, носете модерни тонове, модерни елементи, но не и задължително модерната за сезона дреха. Това няма да направи никого по-модерен, а по-зависим.

Да изхвърляме ли дрехите, които си купуваме през годините или да ги запазим, чакайки съответната мода да се върне отново?

Не е необходимо да се изхвърлят дрехите от предишния моден сезон. Хубавото на модата е, че се надгражда, тоест върху силуетите или цветовете от миналия сеозн се добавя следващият подходящ такъв. Разбира се, модата има и своя цикъл. Тенденциите се въртят, връщат се отново с нов прочит и в днешно време.

Какво смяташ за звезди като Lady GAGA и Madonna, които се опитват да налагат собствена мода?

Lady GAGA  и Madonna…всички вече се опитват да налагат собствени тенденции, сякаш това го могат всички. Нямам нищо против това всеки да се опита да го направи, стига наистина да е успешно. Та нали всяка конкуренция е стимулираща за всеки в бранша? Не са само тези звезди, които се опитват и работят в модния бранш, а няма и да са последните. Мисля, че тяхното място е на музикалната сцена като изпълнители и като модни икони, за които се грижат достатъчно добри стилисти, но…явно на тях не им е достатъчно.

Ако трябва да направиш свой ТОП 5 с популярните имена, които винаги са в крак с модата, какъв би бил той?

Топ 5 трудно се прави. Мога да посоча звездите, които аз харесвам и не знам дали ще бъдат 5, но…примерно една Парис Хилтън – жената, която е известна, защото е известна . Умее да предизвика внимание и да го задържи. Анджелина Джоли – силна жена в постоянна силна визия. Мерил Стрийп – безспорен лидер във времето с осанката си, с маниерите си, с елегантността си, с очарование във всичко.  Ще спра дотук , защото за мен Топ 5 се оказа Топ 3.

Какви цветове и кройки да очакваме в есенните колекции на световните дизайнери? 

Есента е един от най-цветните сезони, които развихрят всяка фантазия в модата. Очакваме пастелни тонове, очакваме зелено, а  то отдавна не се беше завръщало в натуралния му цвят. Очакваме сиво, черно, пиперено – все есенни тонове, но в модерен прочит. Силуетите ще са доста свободни, доста А-образни поли и рокли – един силует, който това лято беше като запазена марка за всяко момиче. Широки връхни суитчъри от неочаквана материя за този тип дреха , коприната . Подкъсени панталони с нормална талия. Общо взето ще се насладим на едно пренасяне на 80-те в есен 2014 г. Ще бъде красиво и женствено в дамския гардероб, а при мъжете ще е стил, класически тузарски стил .

интервю на Валентин Начев

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също