Вкусна рецепта за млечна баница

Ммммм, какъв вкусен детски спомен само…
Вярно, едно време си нямахме шоколадите Milka, стотиците изкушения на Nestle, Lindt и т.н. световноизвестни брандове, но пък си имахме чудни домашно приготвени неща, на които даже и те биха завидели.
Едно от тези вкусни неща е млечната баница.
Не съм сигурна дали е българска рецепта като произход, но пък почти нямаше българско семейство, в което да не се приготвя често.
Когато бях малка, се опитах да я направя, но стана една ужасна каша, защото просто подредих корите за баница и ги залях с подсладено мляко.
Стана някакъв ужас, но поне опитах.
Преди няколко дена се сетих, че заради всичките модерни и съвременни рецепти, сякаш обърнах гръб на тези от доброто старо време.
Е, поправям се веднага и ви подарявам следващата вкусна хапка спомен.

Вероника, Ginger Cookies

 

МЛЕЧНА БАНИЦА

Продукти:

около 3/4 пакет кори за баница
1 пакетче краве масло
900 мл топло прясно мляко+още малко за допълнително заливане
3 големи яйца
захар на вкус (аз сложих 1 чаена чаша)
ванилия

 

Намажете дъното и стените на правоъгълна тава с мазнина.
Подредете корите, като обаче, се постарайте да ги слагате малко по-накъдрено, тоест, да се получи по-пухкава баница, а не равна и сплъстена.
Залейте ги с разтопеното краве масло и сложете в загрята фурна да се запекат, докато се зачервят добре.

mlechna_banica2

През това време разбийте с миксер много добре млякото, яйцата, захарта и ванилията.
Залейте корите с тази смес и върнете отново във фурната.
Намалете степента на печене, добре е да е около 160 градуса.
Печете около 15-20 минути.
След изпичане, аз заливам баницата с още малко топло прясно мляко.
Ей така, да стане още по-сочна.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също