Китайската филхармония за първи път в зала „България“

от Оля Ал-Ахмед

Китайската филхармония, национален симфоничен оркестър със световно влияние, има удоволствието да представи концерт по повод предстоящата Китайска Нова Година. Това е не само първата изява на оркестъра в България, но и първото мащабно културно събитие за годината, организирано с любезното съдействие на Китайското посолство в България.

Зрителите ще могат да се насладят на изпълненията на 15 януари. Под диригентството на ръководителя на филхармонията – маестро Хуан Йи, ще прозвучат Румънски народни танци от Бела Барток, Концерт за пиано №1 в до мажор, оп. 15 от Лудвиг ван Бетовен, Половецки танци от операта „Княз Игор“ на Бородин, както и Чоукуншан: Концерт за бамбукова флейта и оркестър №2 „Тъгата, трогната от празните планини“ на китайския композитор Гуо Вендзин. Солисти в концерта са известният китайски изпълнител на флейта Вей Шидзюн и младата пианистка Серена Уан.

Китайската филхармония е основана в Пекин през 2000 г. Само за 19 години тя постига удивителен скок и печели внимание както в Китай, така и в чужбина. През 2005 г. е първото световно турне на оркестъра, преминало при голям успех. В последното им турне за първи път са включени Румъния, Словения и България.

Билети на цени от 10 до 20 лв. са налични на касата на зала „България“ и в eventim.bg.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също