Третият пол изобразен на табела

от Теа Филова

The medications are not considered to be bioequivalent so you may experience symptoms https://newzealandrx.co.nz/buy-tadacip-new-zealand.html when switching. However, you may not notice Herceptin working to treat your condition.
Информационна табела в музея Сигтюна, близо до шведската столица Стокхолм, предизвика дебати в обществото. На нея, освен обичайните символи за мъже, жени и инвалиди, се появи и символ за така наречения „трети пол”. Изображението бе повод за противоречиви реакции у шведите, известни със своята толерантност и откритост. Една част от посетителите на музея определят това като „фантастично”, според други то е „идиотско”.

Помпе Хеденгрен, творчески директор на дизайнерското студио Стокхолм Графикс, се надява инициативата на музея Сигтюна да намери повече последователи. Според него е страхотно, че той като дизайнер може да помогне на транссексуалните да се чувстват по-сигурни в заобикалящата ги среда.

Както е известно, в края на март тази година и българският парламент гласува промени в Закона за защита от дискриминация, които предвиждат промяната на пола да бъде защитена от дискриминация. Тогава на депутатите бе напомнено, че европейска директива изисква защита на тази група от хора.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също