Най-добрият ми приятел е 120 пъти по-голям от мен

Сигурно звучи стряскащо за повечето хора, но не и за малкия Дигби. Кученцето от порода Чихуахуа живее заедно с най-добрия си приятел Неро, неаполитански мастиф, 120 пъти по-голям от него.

най-добрият ми приятел

През студения месец януари Дигби, който тогава е на един месец и тежи едва 450 грама, бива изхвърлен на боклука. Екип на RSCPA (Център за защита на животните) веднага го кара в в базата си в Хертфордшир, Великобритания и се бори за живота му. Малко след това кученцето вижда Неро и те стават неразделни приятели. Споделят храната си, играят и спят заедно.

„Намерихме Дигби дехидратиран на косъм от смъртта в жилищен район в Северен Лондон. Истината е, че мастифът Неро е истинският „виновник“ кученцето да се възстанови напълно и да започне да се храни добре“, коментира Натали, служител от центъра. „Не мога да повярвам, че още има хора, които биха оставили такова беззащитно същество да умре на студа. Когато го го взех, то се побра в дланта на едната ми ръка“, допълва още тя.

най-добрият ми приятел

В момента служителите на центъра търсят информация за собствениците на изхвърления Дигби. Ако не ги намерят, кученцето ще бъде дадено за осиновяване. Потребители в социалните мрежи коментират, че двете кучета не бива да бъдат разделяни. Стотици жители на Лондон вече са проявили желание да дадат дом на двете животни.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също