Мит или реалност е къщата на ужасите до София?

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Мит или реалност е къщата на ужасите в с. Мусачево? Наистина ли обитателите й умират при мистериозни обстоятелства и на какво се дължи това?

Над 40 години една къща стряска елинпелинското село Мусачево. Хората разказват различни легенди през последните четири десетилетия. Жителите не смеят да се доближат до нея, а някои от тях пишат писма до общинската администрация тя да бъде съборена. Те споделят, че в изоставената постройка бродят духове, а нощно време се виждат странни светлини и се чуват шумове. „Над къщата тегне зла прокоба. Около нея започна да се обезлюдява и хората продават имотите си“, твърди кметът Милиян Илиев, който е едва на 29 години, но получава одобрението на голяма част от жителите.

Според легендата къщата е построена върху турско гробище. През далечната 1971 г. брат и сестра продават апартамента си в столицата и решават да се преместят в Мусачево. Малко след това и двамата се разболяват от рак и умират. По-късно постройката става собственост на четиричленно семейство, но всички издъхват при страховита катастрофа. Поредицата инциденти не свършва до тук – в къщата заживяват млада учителка, заедно със своя съпруг и тяхната дъщеря. Смъртта застига и тях при мистериозни обстоятелства. Само през последните 43 години домът „убива“ 12 души. „Знам, че турска войска е изнасилила българска девойка на това място. После то се превръща в турско гробище. Не е хубаво да се гради върху кости на мъртъвци. Сигурна съм, че душите им търсят мъст заради поругаването на това място и ще вземат живота на всеки, който се нанесе в нея“, коментира възрастна жена от селото.

Хората от местността разказват, че в имота има голям камък, който е прокълнат. Преди години, когато няколко човека се опитвали да го махнат, автобусът Елин Пелин-София връхлетял върху тях и те загинали на място. Въпреки че къщата е напълно обезлюдена, тя все още всява страх у жителите на селото. В момента се продава за 10 000 лв., но желаещи няма. Местните избягват да минават покрай нея, но дали историите са духове са мит или реалност, няма кой да каже със сигурност.

снимка Ивайло Крачунов

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също