С индустриалната си зона Казанлък става лидер на Балканите

от Оля Ал-Ахмед
Общината, дала пример за регионално развитие на икономиката, е финалист за Бизнес Оскарите
Чрез усилията си като местната власт, допринесла за развитието на регионалната икономика, община Казанлък е сред финалистите за шестото издание на престижните Балкански Оскари в категория Принос в развитието на бизнеса в региона.
Официалната церемония на Balkan Business Awards 2020 ще се състои на 5 март в балната зала на хотел „Маринела“.
Със съдействието на общината се създаде Технически колеж – Казанлък, който е основно структурно звено на Технически университет – София в отговор на нарасналата потребност от високо квалифицирани инженерни кадри в областта на машиностроенето за индустрията в Казанлък.
Учредява се еднолично дружество с ограничена отговорност „Индустриална зона Казанлък“ ЕООД с едноличен собственик общината. Дружеството има предмет на дейност, изграждане, управление и развитие на индустриални зони отдаване под наем на дълготрайни активи, консултантска, маркетингова, рекламна дейност, посредничество. С изграждането на тази Индустриална зона се цели привличането на инвеститори, на които се предлагат терени с изградена инфраструктура за развитие на бизнеса.
Община Казанлък, която се намира в северната част на област Стара Загора и е втората по големина в областта, има предпоставки за бърза транспортна връзка, пренос на товари и туризъм с останалите градове в страната. През територията й преминава един от петте общоевропейски транспортни коридори – Коридор 9. Това е добра възможност за безпроблемни производствени, административни и бизнес отношения. Общината има добра техническа инфраструктура, която е предпоставка за развитието на предприемачеството и инвестициите.
За изминалите четири години в общината – с цел изграждане на добра инфраструктура, като условие за развитие на бизнеса в региона са асфалтирани повече 103 кв.м. Реконструирани са множество важни за града пътни артерии и улици, от които 115 в град Казанлък и 181 улици в населените места на общината. Изградени са нови паркинги.
Развитието на съвременния обществен градски транспорт е предпоставка за бързо и удобно достигане до работното място на хилядите казанлъчани заети в местни предприятия и фирми. В тази връзка се осъществява проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“ на обща стойност 3 690 050 лева. По проекта е реконструиран бул. „Розова долина“, изградена е инфраструктура за информационни табла на 23 броя спирки на обществения градски транспорт. Монтираха се нови спиркови навеси.
Одобрени са проекти и е издадено разрешение за строеж на „СПА Хотел, конферентен център и басейни“ в квартал „Казанлъшки минерални бани“, който е от особена значимост за развитие на туристическия бизнес в община Казанлък.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също