Имам онлайн кредит – помощ в труден момент

от Павел Илиев
Снимка: Blagoevgrad.eu

Снимка: Blagoevgrad.eu

Малко преди новогодишните празници ми се наложи да прибягна до услугите на фирма за бързи кредити.  Ако трябва да съм конкретна –  фирма за кредити онлайн „Минизаем“. Знаете, че декември е труден месец за всеки. Особено, ако дохода на семейството не е кой знае колко голям.

Обещанията на работодателя за коледни бонуси се оказаха наистина само обещания. Даже и изплащането на заплатите беше под въпрос.  Като за капак сметката за ток, която дойде, беше значително над финансовите ми възможности за месеца. Бях отчаяна. Предстояха празници, детето очакваше подаръка си. Цяла година се стараеше да е достатъчно послушно, за да не го лиши Дядо Коледа от подарък. А сега парите нямаше да ми стигнат за сметките, какво останало за подарък и празнична трапеза.

Трябваше да намеря изход от положението. Ясно беше, че заплатата нямаше да ми свърши работа. Ако разполагах с повече време, щях да си намеря допълнителна работа и да запълня дупката в бюджета, но сега нямаше време. Парите ми трябваха сега.

На следващия ден в почивката в 10 часа си пиех кафето с колегите, но мисълта за спешната нужда от пари не ми даваше мира. Обмислих варианта за кредит от банка, но там се изискваше повече време и документи. Трябваше да си взема отпуск няколко дена, за да се вместя в работното време на банката, да набавя всички необходими документи, а не можех да си позволя отпуск по никое време.

Неволно дочух разговора на две момичета от фирмата. Ставаше дума за финансовите трудности на едното миналия месец и как се е измъкнало от ситуацията без много главоболия. Спомена, че е кандидатствала за бърз кредит онлайн и до 1 час е разполагала с необходимата й сума.

Нямах търпение да се прибера и да разгледам в интернет за какво става дума. Работният ден свърши и аз вече бях пред компютъра. Дори не знаех какво търся. Изписах в търсачката „online кредити“. Излезе дълъг списък с предложения. Разгледах ги в подробности, за да съм наясно какво предлагат и дали все пак това е изгодно, дали няма да ме затрудни допълнително. Опитах и с „бързи кредити online“- още по- голям списък.

След дълго четене на правила, условия и оферти, най- накрая се спрях на предложенията на  minizaem.bg. Там предлагаха всякакъв вид заем- кредит до заплата, кредит на вноски, кредитна линия. Трябваше само да преценя какво да избера. Както казах, трябваше ми не много голяма сума, за да посрещна нуждите си този месец. След празниците щях да разполагам с повече пари, защото щяха да ни платят всичко, което нямаше да ни дадат преди това. Спрях се на кредита до заплата. Щях да върна заетата сума с известна лихва до 1 месец след усвояването и нямаше да ми тежи на бюджета през следващите месеци. Оказа се, че това е кредит срещу лична карта, кредит без трудов договор. Попълването на искането за кандидатстване не ми отне повече от 5 минути. Беше късно вечерта и затова трябваше да изчакам за отговор на следващия ден. Разбира се, отговорът беше положителен и скоро разполагах с необходимата ми сума.

Бях безкрайно щастлива, че ще мога да купя подаръка на детето и няма да забавя плащането на сметките си. Но и бях наясно, че следващият месец ще трябва да съм много пестелива, за да мога да си платя заема и да не се налага да го предоговарям.

Ето така можете да си помогнете в затруднение, но не действайте безразсъдно. Преценявайте нуждите си и не взимайте по- голяма сума от необходимата ви.

Публикувайте коментар

* Попълвайки тази форма Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Drum.bg.

прочетете също