DRUM.bg

Новини

И Виетнам влиза в Евразийския съюз

И Виетнам влиза в Евразийския съюз
май 30
18:49 2015

След двугодишни преговори за влизане в зоната за свободна търговия и сътрудничество, се стигна до подписване на договор между ЕАИС и Виетнам. Русия и Виетнам подписаха и договор за облекчен експорт на руски стоки за страната, както и облекчен режим за руските инвеститори във Виетнам. Председателят на Евразийската икономическа комисия Виктор Христенко нарече присъединяването на Виетнам към Евразийският съюз „исторически факт“.

В момента към влизане в този съюз проявяват интерес Китай, Индия, Иран, Монголия, Израил, Египет както и редица други страни. Министър-председателят на Виетнам Нгуен Тан Зунг заяви, че ще следи за стриктното изпълнение на договореностите между държавата му и страните от съюза, както и постигнатите договорености при посещението на Владимир Путин в Пхенян. При подписването на документа Нгуен Тан Зунг благодари на правителството на Русия и на останалите страни членки за подкрепата и доброто сътрудничество. Пожела на всички да работят усърдно и последователно за крайното създаване на съюза и сформирането на свободната икономическа зона, която да бъде пример за добро икономическо и политическо сътрудничество в световен мащаб.

По данни на експерти към 2020 година стокооборота между Виетнам и Евразийския съюз ще нарасне от 3,7 до 10 милиарда долара. Русия предложи на новата членка няколко икономически проекта в областта на строителството и инфраструктурата, производството на вертолети и сглобяването на автомобили.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook