DRUM.bg

Новини

И Виетнам влиза в Евразийския съюз

И Виетнам влиза в Евразийския съюз
май 30
18:49 2015

След двугодишни преговори за влизане в зоната за свободна търговия и сътрудничество, се стигна до подписване на договор между ЕАИС и Виетнам. Русия и Виетнам подписаха и договор за облекчен експорт на руски стоки за страната, както и облекчен режим за руските инвеститори във Виетнам. Председателят на Евразийската икономическа комисия Виктор Христенко нарече присъединяването на Виетнам към Евразийският съюз „исторически факт“.

В момента към влизане в този съюз проявяват интерес Китай, Индия, Иран, Монголия, Израил, Египет както и редица други страни. Министър-председателят на Виетнам Нгуен Тан Зунг заяви, че ще следи за стриктното изпълнение на договореностите между държавата му и страните от съюза, както и постигнатите договорености при посещението на Владимир Путин в Пхенян. При подписването на документа Нгуен Тан Зунг благодари на правителството на Русия и на останалите страни членки за подкрепата и доброто сътрудничество. Пожела на всички да работят усърдно и последователно за крайното създаване на съюза и сформирането на свободната икономическа зона, която да бъде пример за добро икономическо и политическо сътрудничество в световен мащаб.

По данни на експерти към 2020 година стокооборота между Виетнам и Евразийския съюз ще нарасне от 3,7 до 10 милиарда долара. Русия предложи на новата членка няколко икономически проекта в областта на строителството и инфраструктурата, производството на вертолети и сглобяването на автомобили.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook