DRUM.bg

Новини

USA Today: Ебола убива икономиката на Западна Африка

USA Today: Ебола убива икономиката на Западна Африка
септември 21
18:48 2014

Епидемията от Ебола, разпространила се в Западна Африка е отнела живота на над 2600 души. Регионът е обхванат от хаос, а граничните пропускателни пунктове са затворени. Сиера Леоне нареди на 6 милиона души да останат по домовете си, докато медицински екипи проверят за нови случаи на заразяване, пише USA Today, цитиран от „Фокус“.
В резултат на драматичните мерки, търговията в Западна Африка се срива, което води до недостиг на храни и рязко повишаване на цените.
Международният валутен фонд оповести, че Сиера Леоне, Либерия и Гвинея- три от най-бедните страни в света- ще се нуждаят от над 800 милиона долара до 2015 година, за борба с Ебола. 
Кот д`Ивоар , Либерия, Гвинея, Сенегал, Сиера Леоне, Чад и Камерун затвориха границите си, през които преди това търговци и доставчици прекарваха стоките си до ежедневните пазари. Като резултат , страните от региона, особено Сиера Леоне, Либерия и Гвинея страдат от недостиг на храна. Цените също се повишават рязко- например в Монровия, столицата на Либерия, цената на маниоката, кореноплодно растение, което е основна храна в региона, се е повишила със 150%.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 23 юли 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook