DRUM.bg

Новини

Свръх отровни растения, които имаме в дома или градината си

Свръх отровни растения, които имаме в дома или градината си
юли 01
16:28 2015

В повечето случаи избираме растенията за дома и градината си по тяхната визия и цвят, но изобщо не се замисляме зя това, че някои от тях са силно токсични и отровни. Много растения могат да убият възрастни, деца и домашни любимци. Ако държим на здравето си и това на ближните си, веднага трябва да премахнем тези цветя от своя дом:

Рододендрон

Това красиво растение е перфектна украса за вашата градина. Бъдете много внимателни, защото цвят или лист от това растение могат да доведат до опасно отравяне. То по принцип започва с коремна болка и затруднено дишане. Може да доведе до парализа, кома и дори смърт.

cvete 1

Олиандър (Закум)

Това красиво цвете цъфти в бяло, розово и червено. Много хубаво растение, което привлича вниманието на децата. Сдъвкване на един лист само от това цвете може да отрови дете. Симптомите на отравяне включват тремор, забавяне сърдечния ритъм и виене на свят.

cvete 2

Бучиниш

Той може да се появи в грдината ви като бурен, но ако имате домашен любимец е хубаво плевелът да бъде отстранен веднага. Бучинишът има мирис на моркови и с това привлича животните. При поглъщане засяга централната нервна система както при животните, така и при хората. Води до припадъци, а може да причини и смърт.

cvete 3

Жълтият нарцис

Най-отровната част на жълтият нарцис е неговата луковица. Тя има специфична миризма, привличаща котки и кучета. Ако имате домашен любимец и искате да го защитите, отстранете цветето от своята градина. Симптомите на отравяне са диария, повръщане, тремор, конвулсии и аритмии.

cvete 4

Английска тиса

Най-отровната част на това растение са семената, макар че и останалата част от него не е за подценяване. Поглъщането му води до спазми, парализа, и в най-лошия случай дори сърдечна недостатъчност. И всичко това заради алкалоидите, намиращи се в него.

cvete 5

Хортензия-Картоп

Това прекрасно цвете съдържа опасната отрова цианид! Слава Богу консумацията от него трябва да е твърде голяма за да навреди, но въпреки всичко бъдете нащрек и не се доближавайте много.

cvete 6

Филадендрон

Сокът, който съдържа филадендронът може да раздразни кожата и устната кухина. Възможно е да получите затруднено дишане, подуване на проблемите с гърлото и стомаха. Въпреки че някои опасни реакции са много редки, би било добре да не държите това растение в дома си, особено ако имате малки деца и домашни любимци.

cvete 7

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook