DRUM.bg

Новини

Свръх отровни растения, които имаме в дома или градината си

Свръх отровни растения, които имаме в дома или градината си
юли 01
16:28 2015

В повечето случаи избираме растенията за дома и градината си по тяхната визия и цвят, но изобщо не се замисляме зя това, че някои от тях са силно токсични и отровни. Много растения могат да убият възрастни, деца и домашни любимци. Ако държим на здравето си и това на ближните си, веднага трябва да премахнем тези цветя от своя дом:

Рододендрон

Това красиво растение е перфектна украса за вашата градина. Бъдете много внимателни, защото цвят или лист от това растение могат да доведат до опасно отравяне. То по принцип започва с коремна болка и затруднено дишане. Може да доведе до парализа, кома и дори смърт.

cvete 1

Олиандър (Закум)

Това красиво цвете цъфти в бяло, розово и червено. Много хубаво растение, което привлича вниманието на децата. Сдъвкване на един лист само от това цвете може да отрови дете. Симптомите на отравяне включват тремор, забавяне сърдечния ритъм и виене на свят.

cvete 2

Бучиниш

Той може да се появи в грдината ви като бурен, но ако имате домашен любимец е хубаво плевелът да бъде отстранен веднага. Бучинишът има мирис на моркови и с това привлича животните. При поглъщане засяга централната нервна система както при животните, така и при хората. Води до припадъци, а може да причини и смърт.

cvete 3

Жълтият нарцис

Най-отровната част на жълтият нарцис е неговата луковица. Тя има специфична миризма, привличаща котки и кучета. Ако имате домашен любимец и искате да го защитите, отстранете цветето от своята градина. Симптомите на отравяне са диария, повръщане, тремор, конвулсии и аритмии.

cvete 4

Английска тиса

Най-отровната част на това растение са семената, макар че и останалата част от него не е за подценяване. Поглъщането му води до спазми, парализа, и в най-лошия случай дори сърдечна недостатъчност. И всичко това заради алкалоидите, намиращи се в него.

cvete 5

Хортензия-Картоп

Това прекрасно цвете съдържа опасната отрова цианид! Слава Богу консумацията от него трябва да е твърде голяма за да навреди, но въпреки всичко бъдете нащрек и не се доближавайте много.

cvete 6

Филадендрон

Сокът, който съдържа филадендронът може да раздразни кожата и устната кухина. Възможно е да получите затруднено дишане, подуване на проблемите с гърлото и стомаха. Въпреки че някои опасни реакции са много редки, би било добре да не държите това растение в дома си, особено ако имате малки деца и домашни любимци.

cvete 7

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook