DRUM.bg

Новини

Сливата носи здраве и добра фигура

Сливата носи здраве и добра фигура
юли 13
13:18 2015

Знаете ли, че сладката и вкусна, освежаваща и сочна слива, не е просто само един десертен плод, който може да утоли жаждата ни за нещо десертно. Тя е един естествен защитник на нашия организъм, предпазваща го от редица болести. 140-те различни сорта сливи съдържат витамините А, Ц и Е, както и фибри, калций, магнезий и калий. Богати са на въглехидрати и са с ниско съдържание на мазнини и калории.

Ето как бихте помогнали на организмът си, ако ядете поне по 5 сливи дневно:

1. Защитавате вашето сърце. Една слива съдържа в себе си 113 милиграма калий – минералът, който спомага за нормализиране на високото кръвно налягане и намалява риска от инсулти. Ако казаното до тук не ви е впечатлило ще ви съобщим, че червено-синият пигмент на някои от видовете, наричащ се антицианин, може да ви предпази от рак, елиминирайки вредните свободни радикали в организма.

2. Всички знаем, че сливите помагат при запек. Сушеният им вариант е най-подходящото средство за хроничен запек. Те могат да се съхраняват и в хладилника, а сокът им може да се пие и като студен и топъл чай. Сварен, може дори да го запазите, замразен във фризера.

3. Сливите ни предпазват от диабет втори тип и регулират нивото на кръвната захар.

4. Тези плодове спомагат за здравината на костите и повишават тяхната плътност.

5. Подобряват паметта. Само пет броя от дребният плод на ден, унищожават свободните радикали в клетките, които действат негативно на паметта.

6. Сливите са много полезни за очите и зрението. Фитонутриентите, садържащи се в тях, предпазват предимно старите хора от дегенарация на макулата.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook