DRUM.bg

Новини

Сашо Диков дава 5 000 лв. за оставката на Бойко или Цацаров

Сашо Диков дава 5 000 лв. за оставката на Бойко или Цацаров
май 29
14:32 2017
По традиция на 27 май се раздадоха наградите за телевизионна журналистика. Носител на „Голямата награда Свети Влас“ за тази година е Сашо Диков. Трофеите се определят за седми път от жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски. Диков грабна ваучер от 5 000 лв. за принос към българската журналистика поднесена от малкия екран. Вместо благодарствена реч той обяви, че дава своите пет хиляди лева на онзи журналист, който успее да свали действащ министър, Бойко Борисов или главния прокурор. Диков бе избран сред 25 номинирани, между които Десислава Минчева, която предава от Париж и Брюксел, Валя Ахчиева, Милена Милотинова, Милен Цветков и др. Сред предаванията бяха наградени „Бразди” на БНТ и „История BG”. Събитието се състоя в курорта св. Влас. Това е седмият фестивал на медийните награди. Големият приз, както винаги, бе връчен от Иван Гарелов. За първи път тази година сдружение „Награди за телевизионна журналистика Св. Влас“, съвместно с Националния дарителски фонд “13 века България“ отличи със „Специална награда“ телевизионното предаване „История BG“. Водещ на официалната церемония бе Любен Дилов – син. Наградите бяха връчени също от председателя на Сдружението Иван Гарелов. Награди за журналистически постижения и най-интересни репортажи получиха също:
– Гена Трайкова (продуцент на „bTV репортерите“),
– Десислава Минчева (кореспондент на bTV от Франция),
– Ясен Дараков (кореспондент на NOVA от САЩ),
– Петър Нанев (репортер на „bTV Новините“),
– Даниел Петканов (рубрика в „Часът на Милен Цветков“ по NOVA) и
– Мария Цънцарова (репортер, водещ, разследващ журналист на bTV).
През тази година настъпиха някои промени в броя и размера на наградите. Целта е да се оптимизира регламента, да се подобри и да се почертае моралната страна на оценката.Преди тържествената церемония присъстващите журналисти и медийни експерти дискутираха общото състояние на тазгодишната продукция и наболели теми в журналистиката, като фалшивите новини и социалните мрежи, като необективен източник на информация.
Оля Ал-Ахмед
БЛИЦ

Сашо Диков: Заменям награда за министър

– Какво толкова ви пречат министрите, че искате да ги сменяте?
– Нямам нищо против министрите. Но съм против Бойко Борисов и Цацаров защото не си вършат работата по най-добрия начин. Аз съм ЗА да се появяват силни материали в журналистика. А както и по целия свят силните материали водят до отставка на министри , та дори и на президенти. Затова тази награда ще я дам на онзи колега, чийто материал ще доведе до отставката на действащ министър, прокурор или премиер.

– А не допускате ли , че наградата пак може да се върне при Вас?
– Ако след мой материал падне министър, то тогава ще даря парите за някаква благородна цел. При всички случаи тези пари няма да ги прибера за себе си. Може би ще ги даря за поощряване на журналистиката, не съм решил още. Има доста журналисти, на които не им се дава да правят материали, а те могат. Не се знае, дали редакционната политика няма да се обърне така, че „пръста да е насочен надолу“ и да се извадят срещу даден министър големите му зулуми. Всичко е възможно.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook