DRUM.bg

Новини

Как да разберем дали тялото ни е пълно с токсини?

Как да разберем дали тялото ни е пълно с токсини?
юни 21
11:27 2015

Днес ще ви представим няколко симптома на организма, чрез които може да разберете дали той е пренатоварен с вредни вещества. Те са навсякъде около нас и със сигурност под една или друга форма се натрупват в тялото ни. Вземането на мерки навреме ще допринесе за подобряване на здравето ви.

Един от показателите за натрупването на отрови в организма е лошият дъх. Това е знак, че освен вредни бактерии в устната кухина, може би имате проблем с натрупване на токсини в червата и черния дроб. При миене на зъбите задължително трябва добре да почиствате и езика си, за да премахнете вредните бактерии. Хубаво е да приемате с храната си повече подправки като магданоз и кориандър, които имат антитоксично действие и ще спомогнат за по-бързото изчистване на черният дроб от токсините.

Другият начин, по който се разбира, че организмът ви се бори с изчистването на вредните вещества, са физиологичните нужди. Колкото по-често ходите до тоалетна, толкова повече токсини имате в тялото си, но това не трябва да ви стряска, защото така то се освобождава от тях. В противен случай биха се върнали в кръвта, нанасяйки огромни проблеми за здравето на всеки един човек. Хораата, които имат запек, би трябвало да пият повече течности, като чайове и пробиотици, за да може дебелото черво да се прочиства поне веднъж дневно.

Ако различните миризми и аромати ви пречат, това е отново е знак, че черният ви дроб има проблем с преработването на токсините. Когато пътищата за детоксикация са затворени, тялото ни усеща това и сетивата и нервите ни стават по-изострени. Започвате да усещате главоболие и гадене. Тогава е препоръчително използването на бял трън и глухарче под формата на чай. Рязкото повишаване на килограми, без да сте прекалили с храните, често се дължи на промяна в хормоналния баланс. Това означава, обаче, че ние приемаме повече вредни храни, защото не е толкова важно количеството, колкото качеството. От там се пълним с токсини, като диоксини, полихлорирани бифенили, пестициди и много други. Те се свързват с мастните ни клетки и става все по-трудно за организма да топи излишните мазнини. Забелязвайки това, трябва да се погрижим тялото ни по природен начин да се справи с вредните натрупвания. Най-сигурният начин е да престанем да ядем силно вредни храни и чрез помощта на специалист, лекар или хомеопат, да направим добро очистване на тялото си, за да върнем нормалния биоритъм и хормонален баланс. Препоръчително е да заложите на чиста органична храна, използвайки всяка възможност за добро изпотяване на тялото, включително и сауна. Ходете редовно по голяма нужда, хидратирайте организма си и дишайте качествено.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook