DRUM.bg

Новини

Памела Андерсън написа писмо до Путин

Памела Андерсън написа писмо до Путин
юли 08
16:47 2015

Памела Андерсън за пореден път доказа, че е активен борец за правата на животните. Сексапилната блондинка написа писмо, адресирано до президента Владимир Путин, в което го моли да съдейства за затварянето на северния морски път за кораб, който превозва над 1700 тона месо от финвали. Той пътува от Исландия за Япония и към настоящия момент се намира в Норвегия.

„Имам лична молба и поради тази причина се обръщам към Вас! Правя го и от името на финвалите, които са на границата на изчезването. Корабът „Уинтер бей“, намиращ се в момента в град Тромсьо, превозва 1700 тона месо от животните, които са убити незаконно. Моля, не позволявайте на „Уинтер бей“ да премине през руски води!“, пише Памела в своето писмо.

Популацията на финвили е напълно унищожена през 1965 година. Те са вид едри морски бозайници от семейството на Ивичестите китове. Финвалите са и вторите по големина животни в света, след синия кит. Ловът им е забранен от 1982 г. с мораториум на Международната китобойна комисия. Исландия, обаче, през 2006 г. едностранно разрешава лова им с търговска цел.

По непотвърдена информация, на кораба вече е било забранено преминаване през Суетския и Панамския канал.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook