DRUM.bg

Новини

Отнеха лиценза на болница – източвала пари от НЗОК

Отнеха лиценза на болница – източвала пари от НЗОК
август 06
16:03 2015

Министерство на здравеопазването отне лиценза на частната болница „Папуров“ в Тъговище, защото лекувала несъществуващи пациенти. Това е първият подобен случай в историята на страната, но няма да е последният, твърди министър Москов.

Специализирана хирургична болница за активно лечение „Папуров“ е водила пациенти, които никога не са посещавали здравното заведение, както и са им били поставяни различни диагнози. Единствената причина е източване на пари от НЗОК, съобщи здравният министър.

Проверките са започнали още през 2007 г. по сигнали на пациенти, които случайно са разбрали, че имената им фигурират в „Папуров“. „Само за 9 месеца през 2007 г. болницата е източила повече от 200 хил. лв. от здравната каса“, допълни Петър Москов. Има и други лечебни заведения, за които има подозрение за извършване на същата порочна практика, но имената им засега не се посочват, защото към настоящия момент текат проверки.

Пациентите на специлизирана хирургична болница за активно лечение „Папуров“ ще бъдат преместени в други здравни заведения по техен избор.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook