DRUM.bg

Новини

Оля Ал-Ахмед: В „Стандарт” ограбиха интелектуалния ми труд

Оля Ал-Ахмед: В „Стандарт” ограбиха интелектуалния ми труд
ноември 18
14:48 2018

Известната журналистка, напуснала вестника, след като една година не са й плащали заплата, както и на много други колеги там, алармира, че от авторските й текстове в архива на изданието е премахнато името й и те са подписани или с името на вестника, или с „администратор”.

Оля Ал-Ахмед публикува във Фейсбук следния пост, препечатан и от Drum.Bg:

„Работих няколко години за в-к „Стандарт” и там ме ограбиха в истинския смисъл на думата – финансово, като не ми плащаха цяла година заплата.

Сега установявам, че в „Стандарт“ са ограбили и интелектуалния ми труд, интелектуалната ми собственост, изтривайки името ми на автор от всичките ми авторски интервюта, статии и материали! В графата автор нагло е подписан … „Стандарт“ или Администратор! А авторът съм АЗ!!!

Интересно как администраторът е направил лично интервю с Йосиф Кобзон в дома му или с Хулио Иглесиас в студиото му? Много ми е интересно как „Стандарт“ от първо лице единствено число пише пътеписи, пътувайки из света?

Въпрос: има ли юристи, които в момента четат този пост?”

Под тази публикация на Оля Ал-Ахмед са пуснати и следните коментари.

Зенон: 

„Ще трябва да се предприеме нещо наистина… Защото по същия начин постъпи и „голямата” медийна групировка „Икономедия“ на прословутия милионер г-н Иво Прокопиев, при „покупката” на вестник „Пари”… Сега всичко е „криптирано” като авторски материали на… вестник „Дневник“ и няма никакви имена на авторите!… Абе, хора – ние в какъв обществен строй живеем?!… Това комунизма и ранния капитализъм си беше… истинска демокрация!… Напоследък обаче – какво става – прилича на някаква форма на диктатура!… Ограбват се най-нагло, най-безцеремонно, най- най- най- … не ни стигат словата да изразим възмущение ли, удивление ли…. Човешкият егоизъм е безграничен, видя се!… И вие от „Стандарт“, и вие от „Икономедия” – защо крадете труда, интелектуалната собственост на хората!?!?!?… Големите общественици, защитници на правотата… ай, ай, ай…“

Искра Карпачева:

„И с мен се случи същото, тъй като и аз работих 12 години в „Стандарт”. Всичките ми интервюта и материали са изтрити. Освен това Славка Бозукова ми дължи 7 хил. Лв. за заплати и авторски. Осъдих „Стандарт нюз АД”, но Бозукова не плаща, а вестникът продължава да излиза онлайн, а в петък и на хартия. Националната гордост по Евгени Минчев Бозукова дължи пари на десетки настоящи и бивши колеги. Г-н Цацаров, май казусът е точно за вас?!”

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 10 декември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook