DRUM.bg

Новини

Читателски сигнал: Разпространяват наркотици, полицията нехае!

Читателски сигнал: Разпространяват наркотици, полицията нехае!
юни 21
13:08 2015

На редакционната поща получихме сигнал за разпространение на наркотици в столичния квартал „Надежда“. Публикуваме сигнала без редакторска намеса:

Здравейте! Бих искал да ви информирам за един случай, който за съжаление се превърна в ежедневие и със сигурност много хора в България са ставали свидетели на подобни парадокси.

Ще започна с малко предистория. От близо 30 години живея в ж.к. „Надежда“ 2, на едно от спокойните места в квартала. В апартамента до нас живееше едно семейство с двама синове, а жилището беше страхотно – цялото бяло, в мрамор и картини. По време на мутренските години момчета свиреха постоянно на пиано и бяха много общителни и възпитани. Малко след това по-големият започна да извършва дребни хулигански престъпления – чупеше стъкла на коли, крадеше емблемите им, драскаше ги с пирони и т.н. Посещенията в детска предагогическа стая се превърнаха в ежедневие за иначе доброто семейство. След като двамата братя навършиха пълнолетие, родителите им се изнесоха от апартамента и никой повече не чу за тях. Момчетата заживяха сами, но скандалите между не тях не утихваха и по-малкият също се изнесе. Големият брат се пропи, започна да се дрогира и поне веднъж месечно чупеше каквото намери в жилището си. Може би забравих да спомена, но той никога не започна работа. Досието му в полицията се увеличаше постоянно, но никой не знае какви точно присъди има.

Когато дрогата се превърне в бизнес

Големият брат вече е на 30 години и започна да събира всички наркомани от квартала в апартамента до нас. Постоянно се чупят бутилки, а музиката гърми през цялото денонощие. Нивото на шума не е толкова притеснително, колкото това, че басът кара стените да вибрират сякаш има земетресение. Няколко съседи вече се обаждаха на 112, при което идваше патрулка с двама униформени и го привикваха пред блока, за да говорят. На следващия ден подалите сигнал на телефона осъмваха със заляти с червена боя врати. Интересно откъде наркоманът знаеше точно кой е подал сигнала.

Последваха редица жалби в полицията, при кварталния, но без никакъв ефект. Съседът ми дори стана дилър на наркотици и сме го виждали с очите си как продава дрога вечерно време пред входa. Събра съмишленици в бизнеса, които също се настаниха да живеят до нас. Няма как да им хванем бройката, защото се оказа, че целият квартал явно има ключ от входната ни врата. Вече близо година занаятът върви доста сериозно, музиката не спира, а „друсалките“ се увеличават с всеки изминал ден. Входът мирише на химическа лаборатория, примесена с някакъв вид трева.

Реших да взема нещата в свои ръце и отидох в полицейската служба, която откриха близо до нас. Когато съобщих на полицаите защо съм там, те ме погледнаха накриво и ми казаха, че за първи път някой подава жалба срещу този апартамент и срещу този човек. Е, как за първи път?!  Стори ми се странно и започнах да се разправям, че това е смешно и много пъти униформени са идвали на адреса, но вече никой не им отваря. Опитаха се да ме убедят, че никога не са чували за това. Не ми дадоха да пиша жалба, защото човекът, отговарящ за моя блок „бил в отпуск“ и щом се върнел щях да се свърже с мен. Това беше февруари месец, а вече сме края на юни и още никой не ме е потърсил.

Музиката става все по-силна, а живущите във входа със страх се прибират вечер, защото все има някой между етажите, очевидно дрогиран и дезориентиран. Няколко пъти звъня на телефон 112, както и на дежурните телефони на 2 РПУ, но около 10 минути след всеки сигнал музиката спира. Полицаите идват, звънят веднъж на звънеца и си тръгват, защото „правомощията им стигали дотам“. Чудя се, обаче, как винаги музиката спира точно след обаждането и когато силите на реда си тръгнат, тя отново започва. Случайност? Не мисля! Разговарях с останалите ми съседи, които също са сигурни, че има полицейски чадър над тези разпространители на наркотици.

Явно полицията няма да помогне, защото защитава под една или друга форма този дилър, който няма и ден трудов стаж през живота си. Драги униформени, не мислете, че не мога да стигна на по-високо ниво от 2 РПУ, но искам хората да видят кой ги защитава и точно поради тази причина разпространявам този сигнал в медиите. Аз междувременно ще уведомя органите, които са над вас и се надявам, че те ще вземат мерките, които вие умишлено не искате да предприемете.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook