DRUM.bg

Новини

Лечебната подправка наречена босилек

Лечебната подправка наречена босилек
юни 26
11:50 2015

Босилекът е дар от природата, естествен антибиотик, антиоксидант, който чисти кръвоносните съдове. Това са част от причините, поради които би било добре често да го използвате в кухнята. Съществуват около 60 вида босилек, различни по аромат и качества.

Той забавя стареенето на клетките, предпазва от някой видове рак и чисти тялото от свободните радикали. Отличен помощник е в работата на сърцето и кръвоносните съдове. Босилекът има много витамин В6 и магнезий. Витамин B6 предотвратява натрупването на опасни вещества хомоцистеин, а магнезият подобрява работата на сърдечно-съдовата система, укрепвайки я и предпазвайки я от инфарктни състояния. Действа освежаващо на мускулатурата на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и намалява риска от аритмия. Босилекът е естествен антибиотик, според последните научни изследвания, и има отличен ефект за укрепване на имунната система. Неговите листа притежават антибактериални и антисептични свойства. Поради тази причина е добре да се използва при такъв род инфекции. Тойе подправка, която се използва масово във всички световни кухни.

Може да се слага в блюда, да е част от ароматни сосове, като допълнение към основните ястия. Използва се дори и при приготвянето на десерти. Но въпреки всичко най-добре е да го консумирате под формата на освежаващ чай.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook