DRUM.bg

Новини

Коледна картичка, пусната преди 50 години достигна получателя си

Коледна картичка, пусната преди 50 години достигна получателя си
август 11
11:27 2015

Коледна картичка, пусната преди 50 години в Швейцария най-сетне достигна получателя си, намиращ се на десетина километра от подателя, а реципиентът трябва да плати допълнителни пощенски такси, пише „Фокус“.
Пощенската картичка, изпратена през 1965 година от швейцарското село Айбах, намиращо се в кантона Швиц, е била предназначена за човек, живеещ в Илгау. Но докато пристигне картичката и получателят и подателят починали. Синът на реципиента получил леко жълтеещата картичка, на която е изобразен букет цветя в понеделник, заедно с изискване да плати допълнителни пощенски разходи в размер на 0.9 швейцарски франка. Въпреки, че пощенските разходи през 1965 година, в размер на 0.1 швейцарски франка , са били платени, те не са достатъчни за днешните цени на услугата.
Картичката е била изпратена на 16 декември 1965 година от фермер, живеещ в съседната долина, като подателят е написал, че би желал да изпрати 4 млади животни на планинското пасище през следващото лято и пожелава „Весела Коледа и щастлива нова година“ на получателя.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook