DRUM.bg

Новини

„Камчия“ посрещна бъдещи фармацевти

„Камчия“ посрещна бъдещи фармацевти
юли 13
22:13 2018

За трета поредна година Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна 70  третокурсници от факултета по „Фармация“ на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна, които провеждат своята лятна учебна практика.

По време на престоя си в богатата на лечебни билки природа на „Камчия“, студентите имаха възможността да видят редки видове, сред които растението „гръцки гърбач“ – с доказана ефективност в лечението на сърце. Пред хотел „Лонгоз“ третокурсниците разгледаха листата на мезозойския реликт – гинко билоба, както и красивото тревисто растение „сапуниче“, лекуващо бронхит и ревматизъм.

Още с пристигането си в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ младите студенти по фармация останаха впечатлени от изобилието на „вечерна иглика“ – фаворит на големите козметични компании в борбата с бръчките, на „черен оман“ – спомагащ за заздравяването на тъканите и на предстоящото цъфтене на декоративната „японската акация“ – полезна за кръвоносните съдове. Във вилно селище „Пирин“, третокурсниците предложиха да се засади билката „лофант“, известна като билката на младостта и красотата. Бъдещите фармацевти събраха богата колекция от уникални билки, които на есен ще изследват макро и микроскопски в Униветситета.

„Избрахме СОК „Камчия“, тъй като природата в комплекса е многообразна – паркова, гориста и морска част, река, голямо видово разнообразие. В комбинация с отличната база, условията за спорт и здравословната храна, „Камчия“ е идеалното съчетание между отдих и академичен опит“, споделя доц. Илия Желев – преподавател по фармация в Медицинския университет във Варна и ръководител на групата.

В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е създадена и се поддържа богата лесопаркова зона с уникални растителни видове, показваща на практика важността на екологичното възпитание на младото поколение и любовта към природата и гората, в осъществяване на връзката Човек – Земя – Космос.

Комплексът е сертифициран по ICO за опазване на околната среда. Миналата година той бе обявен за най-зелената туристическа компания на България, за грижите за съхранение на природата.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook