DRUM.bg

Новини

Как да създадем удобно легло

Как да създадем удобно легло
юни 10
13:34 2015

Уютното легло заема същото важно място като любимите дънки и маратонки. Атмосферата, която създавате за и около своето място за почивка, не само е определяща върху вашия сън, но влияе и върху вашите нагласи и настроения, преди и след заспиване. Ако матракът ви е прекалено твърд или мек, може да се събудите , чувствайки се схванати и раздразнителни. Ако ви е хладно през нощта, сънят ви може да бъде неспокоен и прекъснат. За щастие, съществуват няколко стъпки, които могат да се предприемат, за да превърнете леглото си в перфектното място за почивка.
Всичко е в цветовете. Изследванията показват, че цвета на стаята и спалното бельо определя драстично настроенията. Ако преобладават червено и жълто, то те повишават тонуса и не предполагат отпускане. Но, ако отдадете предпочитание на светло зелено или синьо като цвят на стените, леглото или спалното бельо, то само един поглед към тях помага на тялото да се успокои и подканва към релакс. Може да изберете бледи жълти тонове, които също действат доказано ободряващо.
За да бъде леглото ви наистина удобно, осигурете си изобилие от възглавници. Нека има не само стандартните правоъгълни и квадратни, но и кръгли, и цилиндрични и други форми възглавници. Цялото това разнообразие ще ви осигури удобство за всякакви пози на тялото, ще ви е комфортно, когато четете, гледате нещо на лаптопа или спите.
Не бива да се подценява и осветлението в стаята. То трябва да бъде позиционирано близо да леглото. По този начин ще може да четете, пишете , а после да го загасите, без да се налага да ставате, което може да ви разсъни. Хубаво е осветлението да е меко и златисто, а прозорците да са покрити с щори или драперии в ефирен плат, в споменатите по-горе цветове, което ще осигурява не само спокоен сън , но и постепенно събуждане.
Осигурете си различни меки завивки и одеяла, които ще осигурят топлина през хладните нощи. Плътните завивки заменете с памучни през пролетта и лятото. Като добавите и любимото спално бельо в желаните разцветки и материи, може да бъдете сигурни, че леглото ви наистина ще се превърне в най-удобното и уютно място за отдих, независимо от сезона и натоварването през изминалия ден.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/globaloi/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Сподели

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook