DRUM.bg

Новини

Какви са идеалите за красота при мъжете? (Видео)

Какви са идеалите за красота при мъжете? (Видео)
юни 08
19:06 2015

В световен мащаб всяка държава има своите критерии за мъжката красота. Продуктите за поддръжка на кожата и косата са се увеличили с над 70% в периода 2012-2014 година. Нека обърнем внимание на основните данни, по които се определя мъжът дали е красив според някои от страните.

В САЩ мускулестото тяло е основното, което привлича жените. Знаейки с какво се хранят американците, се питаме, какъв процент точно е броят на мачовците с красиви тела. Актуалната дълга брада набира все по-голяма скорост и се превръща в критерий за сексапил. Американките предпочитат бели мъже. Статистиката показва, че над 83% от главните актьори във филмите са именно с бял цвят кожа. Мексиканците продължават традицията да държат повече на поведение тип „мачо“, отколкото на външен вид, докато бразилците вече прибягват по-често до козметични интервенции, които се смятат за напълно естествени.

В Южна Африка има едва 9% бели мъже, но много над половината корици на списания са именно с тях. Започват да се възприемат идеали за западния тип мъж и като тяло, и като визия. Турските сериали, завладяли арабския свят и някои части от Европа със сигурност изиграва важна роля в страната. Главните герои на сапунките и по-романтично изглеждащите момчета превземат сърцата на жените в южната ни съседка. Дамите там вече предпочитат и мъже без окосмяване по тялото.

Във Великобритания еталон за сексапил е Дейвид Бекъм. Поради тази причина един на всеки пет англичани е с татуировки по тялото си. В Индия на мода излизат продуктите за избелване на кожата, а мъжете полудяват по тях заради масовото им използване от боливудските звезди. Поп културата се оказва доминираща в Южна Корея, където на почит са мускулестите тела, меките черти и дори използването на грим от силния пол.

В България все още няма изграден идеал за мъжка красота и жените не могат да отговорят единодушно на въпросът какво ги привлича в силния пол. Наша кратка анкета ни показва, че фитнес моделът Лазар Ангелов е посочван най-често като еталон за сексапил и мъжественост.

Какви са критериите в някои други държави може да видите в клипа:

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook