DRUM.bg

Новини

Европейската мечта за отворени граници се превърна в кошмар

Европейската мечта за отворени граници се превърна в кошмар
септември 04
15:40 2015

Европейската мечта за отворени граници се превърна в хаотичен кошмар, след като мигрантската криза достигна неконтролируеми нива, с които дори Германия не може да се справи, коментира британският вестник The Daily Express, цитиран от Агенция „Фокус“.
Шенгенската зона, която позволява движение без паспорти между редица държави в ЕС, е на ръба на колапса, тъй като граничните служби на все повече членки на Общността възродиха статичните проверки на фона на нарастващия поток от отчаяни бежанци, които се опитват да достигнат Европа.
Германия, която тази седмица отправи критика към Великобритания за неизпълнението на бежанската квота, призна, че около 150 сирийски бежанци пристигат на всеки час в някоя точка на границата й с Австрия. Ситуацията „директно ерозира и застрашава Шенген“, заяви Щефан Майер, депутат от управляващата партия на Ангела Меркел.
Скептицизмът към Шенген обаче не се шири само в Германия. Словашкото правителство също призна, че споразумението за свободно пресичане на границите „де факто се е разпаднало“.
Бежанската драма се разпространява във все повече държави от Европейския съюз – от гръцкия остров Кос до Кале, а сега и в Будапеща – правителствата на Стария континент са изправени пред предизвикателство, което може да се превърне в истински хаос.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook