DRUM.bg

Новини

Евродепутат от СИРИЗА подкрепи Кристиян Калчев

Евродепутат от СИРИЗА подкрепи Кристиян Калчев
октомври 22
14:49 2015

Коя е Костадинка Кунева
Константина Куневае българка, синдикален активист, от 2014 година е евродепутат , избрана от гръцката партия СИРИЗА, която в момента управлява южната ни съседка.

Завършва „История“ във Великотърновския университет „Кирил и Методий“. Заминава за Гърция през 2001 година. Работи като чистачка в метрото в Атина. Заради активната си синдикална дейност, в подкрепа на обикновените работници,  през 2008 година , неизвестни мъже я заливат с киселина.
Този акт на насилие е оценен като най-жестоката атака срещу синдикален лидер от последните 50 години!  Той дава повод за нови улични протести в продължение на започналите 2 седмици по-рано масови безредици.
След възстановяването си Кунева продължава синдикалната си дейност. На изборите за членове на Европейския парламент на 25 май 2014 година тя е избрана за евродепутат.
1
С нарочена декларация, вчера 21.10.2015 г., Евродепутатката от гръцката  партия СИРИЗА Костадинка Кунева обяви публичната си подкрепа за един от каднидатите за общински съветници в община Тутракан – Кристиян Калчев. В декларацията, г-жа Кунева приканва българите в община Тутракан да гласуват за кандидатът на „Движение 21“ Кристиян Калчев. Тя моли гражданите на общината  да дадат възможност на младият кандидат  да се докаже като защитник на общественият интерес и да работи за едно „благоденстващо общество“.

2
Това е първият политически акт, в който политик от най-висока инстанция дава своята подкрепа за конкретен кандидат и най-вероятно ще остае в историята, споделя политологът Емил Марков.
Нашият екип се свърза с Кристиян Калчев, за да коментира декларацията.
Калчев сподели, че се познава лично с г-жа Кунева и че имат много сходни разбирания по ред проблеми на обществото. Можем да работим с г-жа Костадинка Кунева в изключително много сфери, категоричен бе Калчев.
Екипът ни припомня, че публична подкрепа за Кристиян Калчев изказаха от бизнес ешалона, академичните среди и други видни политици като Татяна Дончева, народният представител на АТАКА Иван Димитров и други.

Виж декларацията

3

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook