DRUM.bg

Новини

Евродепутат от СИРИЗА подкрепи Кристиян Калчев

Евродепутат от СИРИЗА подкрепи Кристиян Калчев
октомври 22
14:49 2015

Коя е Костадинка Кунева
Константина Куневае българка, синдикален активист, от 2014 година е евродепутат , избрана от гръцката партия СИРИЗА, която в момента управлява южната ни съседка.

Завършва „История“ във Великотърновския университет „Кирил и Методий“. Заминава за Гърция през 2001 година. Работи като чистачка в метрото в Атина. Заради активната си синдикална дейност, в подкрепа на обикновените работници,  през 2008 година , неизвестни мъже я заливат с киселина.
Този акт на насилие е оценен като най-жестоката атака срещу синдикален лидер от последните 50 години!  Той дава повод за нови улични протести в продължение на започналите 2 седмици по-рано масови безредици.
След възстановяването си Кунева продължава синдикалната си дейност. На изборите за членове на Европейския парламент на 25 май 2014 година тя е избрана за евродепутат.
1
С нарочена декларация, вчера 21.10.2015 г., Евродепутатката от гръцката  партия СИРИЗА Костадинка Кунева обяви публичната си подкрепа за един от каднидатите за общински съветници в община Тутракан – Кристиян Калчев. В декларацията, г-жа Кунева приканва българите в община Тутракан да гласуват за кандидатът на „Движение 21“ Кристиян Калчев. Тя моли гражданите на общината  да дадат възможност на младият кандидат  да се докаже като защитник на общественият интерес и да работи за едно „благоденстващо общество“.

2
Това е първият политически акт, в който политик от най-висока инстанция дава своята подкрепа за конкретен кандидат и най-вероятно ще остае в историята, споделя политологът Емил Марков.
Нашият екип се свърза с Кристиян Калчев, за да коментира декларацията.
Калчев сподели, че се познава лично с г-жа Кунева и че имат много сходни разбирания по ред проблеми на обществото. Можем да работим с г-жа Костадинка Кунева в изключително много сфери, категоричен бе Калчев.
Екипът ни припомня, че публична подкрепа за Кристиян Калчев изказаха от бизнес ешалона, академичните среди и други видни политици като Татяна Дончева, народният представител на АТАКА Иван Димитров и други.

Виж декларацията

3

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook